15 persoane cu dizabilități vor primi scaune rulante potrivite cu ajutorul donațiilor primite la Cercul Donatorilor Barcelona 2020

15 persoane cu dizabilități vor primi scaune rulante potrivite cu ajutorul donațiilor primite la Cercul Donatorilor Barcelona 2020

În cadrul evenimentului de strângere de fonduri organizat de Cercul Donatorilor Barcelona, proiectul Fondul Scaunelor Rulante a strâns donații în valoare de peste 1440 de euro. Această sumă acoperă costurile pentru 15 scaune rulante care vor ajunge, în 2021, la copii și adulți cu dizabilități locomotorii din România.

Evenimentul organizat exclusiv online a avut loc la mijlocul lunii octombrie și a adunat atât persoane din diaspora, cât și din țară, care au putut susține prin donații proiectele sociale propuse de organizații neguvernamentale din România.

Ambasadorul cauzei Motivation a fost Andrei Chiricheș, un tânăr cu dizabilități locomotorii care trăiește în Germania încă din 2008: „Aici, în Germania, una dintre cele mai importante etape după procesul de spitalizare și reabilitare este întoarcerea în mediul tău privat și reluarea activităților zilnice. Acest lucru este posibil când ai la dispoziție un scaun rulant adaptat nevoilor tale individuale. Așa că, primul meu scaun rulant mi-a oferit posibilitatea să termin liceul, să încep o facultate, iar de doi ani de zile să am un job full time de care sunt mândru și pe care îl fac cu mare plăcere. Fundația Motivation România, prin proiectul Fondul Scaunelor Rulante, încearcă să redea independența persoanelor afectate, independență de care fiecare dintre noi este conștient doar atunci când îi lipsește. Un scaun rulant aduce cu el integrarea socială și reabilitarea profesională acolo unde este posibil și se dorește acest lucru.”

Fondul Scaunelor Rulante este proiectul prin care Motivation redă libertatea de mișcare copiilor și adulților cu dizabilități locomotorii din țară, prin donații de echipamente de mobilitate potrivite nevoilor lor. Beneficiarii au dizabilități locomotorii de la naștere sau dobândite în urma unor accidente auto, prin plonjon sau cădere de la înălțime.

Mecanismul proiectului este simplu: cu ajutorul partenerilor din Suedia, scaunele rulante folosite, dar de calitate, sunt importate și recondiționate în atelierul Fundației Motivation România, iar apoi sunt donate persoanelor care au nevoie de ele, în baza evaluării individuale făcute de echipele regionale Motivation. Tot acest întreg proces înregistrează un cost mediu de 100 de euro/scaun rulant.

Oricine poate contribui cu o donație în bani către Fondul Scaunelor Rulante, cu ajutorul uneia dintre modalitățile de donare puse la dispoziție pe link-ul următor: https://motivation.ro/sustine-motivation/.

Orice sumă donată contribuie la redarea independenței persoanelor cu dizabilități din România.

Puteți urmări mai jos prezentarea proiectului în cadrul Cercului Donatorilor Barcelona 2020.

Call Now Button