43 de persoane cu dizabilități locomotorii au primit produse de îngrijire a sănătății

43 de persoane cu dizabilități locomotorii au primit produse de îngrijire a sănătății

Donațiile prin SMS din perioada mai-octombrie 2020 au fost folosite de Fundația Motivation România pentru donarea de produse de protecție a sănătății pentru persoane utilizatoare de scaune rulante, în contextul pandemiei de coronavirus.

Cei 43 de copii și adulți cu dizabilități la care au ajuns pachetele sunt persoane cu leziuni medulare sau afectări funcționale similare, din toată țara, care întâmpină dificultăți în aprovizionarea cu produse de îngrijire a sănătății pe perioada stării de urgență și de alertă, din motive precum: lipsa accesibilității, întreruperea legăturii cu persoanele de sprijin sau lipsa resurselor financiare.

Campania s-a desfășurat sub deviza #NuLăsămPeNimeniÎnUrmă, iar sumele strânse cu sprijinul celor care au donat prin  SMS cu textul ACTIV la 8844, în perioada mai – octombrie 2020, au acoperit costurile pentru măști de protecție reutilizabile, mănuși de unică folosință, dezinfectant pentru mâini, șervețele dezinfectante pentru suprafețe, săpun lichid și creme de protecție a pielii.

Campania de donații prin SMS continuă și, din noiembrie 2020, sumele încasate susțin donarea de echipamente de mobilitate potrivite, prin Fondul Scaunelor Rulante. Cu doar 2 euro lunar prin SMS cu textul ACTIV la 8844, oricine poate contribui la redarea libertății de mișcare și a șansei la o viață activă pentru persoanele cu dizabilități din țară. Menținerea donației lună de lună ajută mai multe persoane cu dizabilități să își redobândească mobilitatea cu ajutorul unui scaun rulant pe măsură.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina campaniei, iar aici găsiți mai multe informații despre alte modalități de susținere a proiectului Fondul Scaunelor Rulante.

Dacă știi pe cineva în scaun rulant care are nevoie de sprijinul cuiva care îi înțelege provocările:

  • ne poate contacta la Telefonul utilizatorului de scaun rulant: 0800.030.762, apelabil gratuit de luni până joi între 9:00 și 16:00, iar vinerea între 09.00 și 14.00.
  • poate descărca gratuit aplicația MotiActiv din GooglePlay, pentru sfaturi săptămânale despre viața în scaun rulant, sau
  • ne poate scrie pe comunicare@motivation.ro.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button