Îți amintești ultima dată când te-au bătut pantofii? Ai simțit că durerea îți ajunge până la creier, cu fiecare pas! Ai căzut pe canapea și i-ai dat cu piciorul cât mai departe. Ai simțit că dacă i-ai purta încă două minute, ai exploda.

Știai că pentru o persoană cu dizabilități un scaun rulant nepotrivit este ca o pereche de pantofi dureroși, inconfortabili? Singura diferență este că trebuie să stea în scaunul rulant în fiecare zi, oră de oră.

În România, mii de persoane cu dizabilități motorii primesc scaune rulante nepotrivite lor, an de an. Scaunele rulante pot cauza durere și, uneori, reprezintă un pericol pentru sănătatea acestora.

Însă nu trebuie să fie așa.

Până în prezent, Fundația Motivation România a donat peste 28.000 de scaune rulante.

Peste 28.000 de copii și adulți merg acum la școală, practică sport, ies cu prietenii și se bucură de viață.

Ajută-ne să ducem misiunea mai departe.
Trimite prin SMS textul ACTIV la 8844 și contribuie cu 2 euro lunar pentru a reda mobilitatea persoanelor cu dizabilități prin scaune rulante adaptate nevoilor lor.

*8844 este valabil în rețelele Orange România, Digi Mobil, Telekom România, Vodafone România. Pentru donațiile de pe abonament nu se percepe TVA. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartelele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.       

Dacă nu mai dorești să contribui cu donația ta, poți trimite SMS gratuit cu textul ACTIV STOP la 8844. Acest mesaj nu anulează o donație deja făcută, ci doar pe cele viitoare. Dacă ai ales să te dezabonezi, poți oricând să te reabonezi și să donezi în continuare.

Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange România, Telekom România Mobile şi Vodafone România. Numărul scurt 8844 este obținut prin aplicația donatie.ro, proiect al Asociației pentru Relații Comunitare.

Ambasadori Motivation

Îmi este greu să specific exact momentul în care am aflat de Fundația Motivation România. Cred că a fost într-o postare sau reclamă pe internet. Însă pot să-mi amintesc că mesajul campaniei de donații prin SMS mi-a atras atenția și din acel moment am căutat mai multe informații despre Fundație.

Pe site-ul motivation.ro am aflat și despre această modalitate facilă de a dona. Tot ce am făcut a fost să trimit un SMS de 2 euro lunar la numărul scurt 8844. Și din septembrie 2019, de când am trimis primul SMS, pot spune că am contribuit la donarea de scaune rulante persoanelor în nevoie din țară. Mă bucur că am putut ajuta.

Totul a început cu un reportaj în care am aflat cât de greu este pentru oamenii cu dizabilități din România să facă orice fel de activitate, indiferent cât de mică, din cauza faptului că nu există mijloace de transport adaptate, rampele sunt făcute prost sau lipsesc, bordurile sunt prea înalte, lipsa accesibilității, per total. Mi-a părut rău să aflu acest lucru și am decis să ajut cum pot.

Mă bucur că existați și că prin voi, putem și noi să contribuim la acest bine!

Am aflat despre Fundația Motivation de pe internet, când răsfoiam un agregator de fundații. Accesând site-ul www.motivation.ro am aflat despre campania de donații pentru Fondul Scaunelor Rulante.

Am ales să susțin campania încă de la lansare, din septembrie 2019, prin trimiterea unui SMS cu textul ACTIV la 8844, deoarece știu că persoanele utilizatoare de scaune rulante îṣi doresc independență.

În ultimii 20 de ani de viață, mama mea a suportat amputație la ambele picioare, ca urmare a unei boli autoimune. A avut un scaun rulant neadaptat pe mărimea ei, însă îl folosea pentru a depinde cât mai puțin de cei din jur. Am rămas cu amintirea firii ei puternice și vesele.

Am aflat de Fundația Motivation prin Gala Societății Civile. Acesta este un proiect pe care noi, Fundația The Institute, îl creștem de 20 de ani.

La fel am aflat și de campania de donații prin SMS pe care o derulează Motivation, prin newsletterul Galei. Am decis să fac prima donație pentru renumele Fundației Motivation, știu cine sunt și cu ce se ocupă. Iar faptul că sunt donator constant din septembrie 2019 se datorează și faptului că mecanismul campaniei în sine este facil: trimiți un SMS cu textul ACTIV la 8844, și donezi lunar 2 euro.

Nu am în cercul de prieteni sau cunoștințe persoane utilizatoare de scaun rulant, dar cu siguranță, dacă aș avea, aș apela la serviciile Motivation.

Am aflat despre Fundația Motivation Romania răscolind internetul, încercând să găsesc campaniile de donații prin SMS, căci am simțit mereu că ceea ce fac nu este niciodată suficient pentru oamenii care au nevoie de un ajutor. Poate că mă simțeam vinovat pentru că fac prea puțin sau deloc, poate că bunul Dumnezeu mi-a dat mai mult decât merit, nu știu, la fel cum nu știu de ce alții plătesc un preț atât de mare și nedrept.

Am găsit numeroase campanii de donații lunare și am încercat să le susțin pe toate. Pentru mine este suficient de motivant gândul că anumiți oameni aflați în nevoie ar putea primi o rază de speranță prin aceste donații prin SMS.

A trecut ceva timp de când am ales să susțin campania Fundației Motivation România. Nu mai știu exact unde am văzut apelul la donare, dar mă bucur că este una dintre campaniile pe care o susțin în mod regulat. Am decis să-i susțin în continuare pentru că nu am găsit răspunsul pertinent la întrebarea „de ce aș renunța?”.

Este o vorbă care spune că un om sănătos are o mie de dorințe, pe când celui bolnav ori infirm îi rămâne una singură, aceea de a se vindeca. Exact la acea dorință a lor am dorit să îmi aduc nesemnificativul aport. Într-o lume mereu pe grabă, mereu în mișcare, agitată către nicăieri, unii oameni așteaptă timizi ajutorul nostru ca să se bucure de ceea ce nouă ni se pare banal, legitim, firesc. De cele mai multe ori ei nu îndrăznesc să îl ceară, dar atunci când acesta vine, trezește o rămășiță de speranță, de umanitate într-un imens ocean de nepăsare în care tot noi i-am cufundat.

Nu am în cercul meu de apropiați prieteni sau rude cu dizabilități și poate tocmai acest argument mă responsabilizează și mai mult. Dacă eu sunt sănătos, dacă familia și prietenii sunt sănătoși, de ce să nu fac un gest minim pentru a-i ajuta și pe alții să facă un mic pas spre normalitate?

De Fundația Motivation am aflat prima oară de la o prietenă, prin 2004. Tocmai se angajase în echipa Motivation și îmi povestea despre tinerii cu dizabilități adoptați de Motivation, despre cât de grav bolnavi erau unii dintre aceștia și despre îngrijirea, iubirea și atenția pe care o primeau în familia Motivation.

Mi s-a părut extraordinar că niște oameni s-au gândit să ofere o șansă la o viață mai bună unor copii aflați în suferință, abandonați de propriii părinți. În anii care au urmat am auzit despre taberele pentru copiii cu dizabilități, sau de tinerii care erau învățați să folosească scaunul rulant și să fie independenți. Campania de donații prin SMS a fost o variantă la îndemână de a contribui lună de lună prin donarea a 2 euro cu textul ACTIV la 8844.

Mi s-a părut firesc să rămân donator constant, pentru că știu că donația mea, cât de mică, se transformă într-un scaun rulant pentru o persoană care are nevoie. Noi, cei care nu folosim nici un dispozitiv de deplasare, ne plângem de cele mai multe ori de nimicuri, fără să constientizăm, să apreciem așa cum se cuvine libertatea de mișcare pe care o avem.

Am aflat de Fundația Motivation România, dar și de campania de donații prin SMS pentru Fondul Scaunelor Rulante la TV, încă de la început, din septembrie 2019.

Am ales să fac prima donație pentru că am auzit că sunt oameni care au nevoie de scaune rulante pentru a derula activitățile zilnice.

M-am decis să ajut cu puținul pe care îl pot face. Și am donat prin SMS la 8844 cei 2 euro, iar dintr-o primă donație, s-a transformat în donație lunară constantă.

Cred că am aflat de Fundația Motivation și de campania de donații prin SMS de pe facebook.

Sunt o persoană cu dizabilități de 25 de ani și am trăit prin spitalele din România. Nu o să uit niciodată acele scaune rulante din spitale, fără cauciuc pe roată, fără perne pentru șezut și, mai ales, faptul că era un singur scaun pe etaj.

Știu ce înseamnă să nu te poți mișca și să nu ai acea independență de mișcare pe care ți-o dă un scaun potrivit pe măsura și nevoia ta.

Am aflat despre campania de donații prin SMS din mediul online, și din dorința de a ajuta, am decis să fac prima donație.

Aceasta a fost în septembrie 2019, și de atunci am rămas donator constant.

O fundație ca Motivation are nevoie de implicare și sprijin financiar. Așa că, atâta timp cât pot ajuta, o voi face.

Am aflat de Fundația Motivation România de la o prietenă care a făcut parte din echipa Motivation Neamț. Tot de la ea am aflat și de campania de donații prin SMS pentru Fondul Scaunelor Rulante. Am fost profund emoționată de povestea fostului fotbalist Mihai Neșu, care ne-a oferit tuturor o lecție de viață și de altruism prin modul în care a reușit să treacă peste propriile suferințe, dăruindu-se celor care au nevoie de ajutor.

E copleșitor să auzi că un om în scaun rulant, care are nevoie el însuși de ajutor, încearcă să schimbe lumea și, mai mult, să afirme că „Cea mai mare bucurie sufletească pe care o ai este atunci când poți să ajuți pe cineva”. Și atunci, eu de ce să nu o fac?

Poate nu e mult, poate nu e suficient cât și ce fac, dar cu puțin de la mai mulți, ajungem să oferim bucurie și celorlalți care au nevoie. De aceea, am considerat că această campanie are nevoie de ajutorul meu lună de lună.

Am apelat la serviciile Fundației Motivation pentru o prietenă. Pe lângă faptul că a fost ajutată foarte prompt, prietena mea a primit ajutor și pentru fiul ei, pentru care nu solicitase inițial sprijin.

Campania de donații prin SMS a venit ca un răspuns la nevoia și dorința de a ajuta cât de puțin o persoană aflată într-o situație extrem de dificilă. Știu din experiență cât este de greu să fii persoană cu dizabilități și să nu ai liberate de mișcare.

Am avut o rudă care a suferit de cancer la coloană și i-a fost foarte greu să facă față bolii. Ar fi avut nevoie de un scaun rulant, însă nici apartamentul în care locuia nu era adaptat, ușile imobilului erau prea înguste și nu îi permiteau deplasarea.

Faptul că sunt donator constant în campanie este pentru că, pur și simplu, am dorit să ajut.

Trimite prin SMS cuvântul ACTIV la 8844 și ajuți Fundația Motivation România să doneze scaune rulante adaptate persoanelor cu dizabilități din România.

În România, sistemul public de sănătate decontează, o dată la 3 ani, costul unui scaun rulant. Subvenția acoperă un scaun cu rulant de calitate slabă, care este inadecvat pentru abilitățile și nevoile majorității utilizatorilor.

Scaunul rulant este un echipament de mobilitate utilizat de copii și adulți cu dificultăți de mobilitate din cauza condițiilor de sănătate, temporare sau permanente. Acestea includ amputări, artrită, poliomielită, distrofie musculară, leziuni ale coloanei vertebrale, spina bifida, accidente cerebrale sau deficiențe de vedere. Scaunele rulante sunt folosite și de persoanele în vârstă.

Un scaun rulat adecvat trebuie să fie adaptat nevoilor și abilităților utilizatorilor lor. Ca atare, scaunul rulant are un impact pozitiv semnificativ asupra independenței și incluziunii sociale a utilizatorului său, reducând nevoia de asistență din partea celor din jur.

Scaunul rulant este un element esențial pentru ca persoanele cu dizabilități să aibă acces la educație și la un loc de muncă, și contribuie la îmbunătățirea calității vieții (Organizația Mondială a Sănătății și USAID, Document de poziție comun privind furnizarea de dispozitive de mobilitate în medii resurse limitate, 2011, p.7).

Contactează-ne la activ@motivation.ro sau la telefon: 0730.190.927 dacă ai nevoie de mai multe informații.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button