Abilitățile contează – expoziție de fotografie lansată cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare cu privire la Leziunile Medulare

Abilitățile contează – expoziție de fotografie lansată cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare cu privire la Leziunile Medulare

Fundația Motivation România marchează Ziua Internațională de Conștientizare cu privire la Leziunile Medulare prin lansarea unei expoziții de fotografii, Abilitățile contează. Expoziția cuprinde imagini care surprind persoane utilizatoare de scaune rulante, în diferite ipostaze, îndeplinind roluri active acasă, la serviciu, în comunitate. Prin expunerea fotografiilor, expoziția are drept obiectiv promovarea abilităților persoanelor cu dizabilități și a unui stil de viață activ în scaunul rulant.

Expoziția Abilitățile contează pune în valoare oamenii, în deplina manifestare a abilităților lor, pentru a promova incluziunea și a încuraja persoanele cu și fără dizabilități să își cultive pasiunile și să aibă roluri active în comunitățile lor. Le suntem recunoscători atât celor care apar în imagini, cât și celor care le-au suprins, pentru că împreună contribuim la reducerea prejudecăților asociate persoanelor cu dizabilități.”, a declarat Erika Garnier, coordonator al serviciilor dedicate utilizatorilor de scaune rulante în cadrul Fundației Motivation România.

La nivel național, nu există o statistică a numărului de utilizatori de scaune rulante. Raportat la statisticile internaționale, se estimează că 300.000 de români au nevoie de scaune rulante pentru a se deplasa. Estimarea se bazează pe un raport al International Society of Wheelchair Professionals (ISWP), conform căruia 1,5% dintre locuitorii unei țări au nevoie de scaune rulante. Tot conform datelor internaționale, furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, în țările aflate în curs de dezvoltare, doar 10% dintre persoanele care au nevoie de un scaun rulant au acces la un astfel de echipament de mobilitate.

 Abilitățile contează este o expoziție itinerantă, ce debutează concomitent în București și Galați. Începând din data de 5 septembrie, fotografiile vor fi expuse publicului la galeria ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Hanul Gabroveni, din strada Lipscani 84-90, sector 3, București. În Galați, expoziția poate fi vizitată la Shopping City Galați, parter.

Abilitățile contează poate fi vizitată gratuit, începând cu luna septembrie, datorită parteneriatelor cu instituțiile publice și private care și-au arătat sprijinul: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Ambasada Suediei în România, Centrul Comercial Drumul Taberelor București, Coresi Mall Brașov, Cinema Dacia Cluj, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” Constanța, Shopping City Galați, Festivalul de fotografie //SECVENȚE, Ploiești.

Proiectul „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant” este derulat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia, cu sprijinul financiar  Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Acesta are drept scop sprijinirea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități prin îmbunătățirea mobilității și sănătății utilizatorilor de scaune rulante.

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite accesând link-ul https://motivation.ro/abilitatile-si-drepturile-conteaza/.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

***

Despre Programul Active Citizens Fund România 
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.
Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Despre Fundația Motivation România       
Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare activă și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, consultanță pentru accesibilizarea spațiilor și sport adaptat. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 27.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Despre Asociația Segoia
Asociația Segoia este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 2017, preocupată de dezvoltarea societății civile, promovarea valorilor democratice, guvernării deschise și implicării cetățenești cu ajutorul tehnologiei. Mai multe informații pe https://segoia.ro.

Call Now Button