Cinci povești de bine, de Ziua Internațională de Conștientizare cu privire la Leziunile Medulare

Cinci povești de bine, de Ziua Internațională de Conștientizare cu privire la Leziunile Medulare

Astăzi, pe 5 septembrie, când este marcată Ziua Internațională de Conștientizare cu privire la Leziunile Medulare, îți facem cunoștință cu cinci persoane care demonstrează că abilitățile contează. Poveștile lor vor fi publicate pe parcursul zilei, pe canalul nostru de Youtube, la care te poți abona aici. Te invităm să urmărești cele cinci clipuri pentru o porție de motivare, determinare și perseverență.

Ianis folosește un scaun rulant ca urmare a unui accident auto. Este pasionat de baschet, îi place să construiască LEGO și are foarte multă energie. A participat la programele de recuperare activă Motivation și ne bucurăm că ne-a permis să fim parte din povestea lui. Împreună, am scris un capitol despre viață independentă despre care povestește chiar Ianis în video.

Florin este pasionat de sport și spune că scaunul lui rulant îl împinge să experimenteze tot felul de lucruri pe care poate nu le-ar fi încercat dacă nu avea o leziune medulară. Sportul îl ține pe linia de plutire, îl menține în formă și îl relaxează. În clip ne spune și care sunt visurile sale.

Mihaela a fost anul acesta la programele de #RecuperareActivă Motivation și ne-a povestit despre reușitele ei în parcursul spre o viață independentă. Mihaela e de părere că, deși nu are o viață perfectă, poate să o facă să fie… aproape perfectă.

Crina are o leziune medulară și își dorește să fie cât mai independentă. Este curioasă și răbdătoare, calități care o ajută să realizeze niște minunății de jucării croșetate, care bucură copiii apropiaților ei.

Laurențiu consideră că interacțiunea cu instructorii #Motivation a fost foarte importantă pentru el, pentru că a descoperit astfel mentori, care, la fel ca el, au trecut prin momente dificile și le-au depășit. E de părere că viața merge înainte, după accidentul pe care l-a avut, cu bune și cu rele, dar el alege să se concentreze pe ce e bun.

An de ani, mii de oameni își pierd mobilitatea din pricina unor leziuni medulare dobândite ca urmare a unor accidente rutiere, de înot, prin cădere de la înălțime sau având alte cauze. Așa cum se arată în Raportul „Perspective internaționale asupra leziunilor medulare” (IPSCI), publicat de Organizația Mondială a Sănătății, leziunile medulare pot avea efecte devastatoare nu doar la nivel fizic, ci și la nivel psihologic și social pentru cei care le dobândesc și, totodată, pentru familiile lor.

Din 1995, Motivation îndrumă persoanele cu leziuni medulare spre o viață activă, prin furnizarea de scaune rulante potrivite, servicii de instruire pentru viață independentă, sport adaptat, consiliere cu privire la angajare, la accesibilizare și accesarea drepturilor. Le suntem recunoscători atât miilor de copii și adulți cu leziuni medulare care ne-au permis să fim parte din povestea lor, cât și celor care ne sprijină să schimbăm vieți în bine!

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button