Abilitățile contează, expoziția itinerantă ce promovează rolul activ al utilizatorilor de scaune rulante

Abilitățile contează, expoziția itinerantă ce promovează rolul activ al utilizatorilor de scaune rulante

Din această săptămână, expoziția Abilitățile contează poate fi vizitată gratuit în mai multe locuri din București și din țară.

Expoziția cuprinde imagini care surprind persoane utilizatoare de scaune rulante, în diferite ipostaze, îndeplinind roluri active acasă, la serviciu, în comunitate. Prin expunerea fotografiilor, expoziția are drept obiectiv promovarea abilităților persoanelor cu dizabilități și a unui stil de viață activ în scaunul rulant.

Iată calendarul expoziției pentru perioada următoare:

București:

 • 5 – 12 septembrie 2022 – ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, strada Lipscani 84-90, sector 3;
 • 12 – 16 septembrie 2022– Centrul Drumul Taberelor, strada Brașov 25, sector 6;
 • 20 – 25 septembrie 2022- Sun Plaza, Calea Văcărești 391, sector 4;
 • 26 septembrie – 10 octombrie 2022– Ambasada Suediei la București, șoseaua Pavel D. Kiseleff 43, sector 1;
 • 10 – 31 octombrie 2022– Palatul Șuțu, Bd. I.C. Brătianu nr.2;
 • 15 – 28 februarie 2023 – Parlk Lake, București, Str. Liviu Rebreanu 4;
 • 20 – 30 aprilie 2023 – Palatul Șuțu, Bd. I.C. Brătianu nr.2.

Brașov:

 • 14 – 19 septembrie 2022 – Coresi Shopping Resort, strada Zaharia Stancu 1.

Constanța:

 • 6 – 17 octombrie 2022 – Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, bulevardul Ferdinand 56.
 • 17 – 27 octombrie 2022 – Centrul Comercial VIVO! Constanța, Bulevardul Aurel Vlaicu nr 220, Constanța.

Cluj:

 • 21 septembrie – 5 octombrie 2022 – Cinema Dacia, strada Bucegi 11, bloc A1.

Galați:

 • 5 – 12 septembrie 2022 – Shopping City Galati, Bulevardul George Coșbuc 251.

Pitești:

 • 2 – 16 noiembrie 2022 – VIVO! Pitești, Calea București, nr 36.

Satu Mare:

 • 28 nov – 11 dec 2022 – Centrul Multifuncțional Social Satu Mare.

Severin:

 • 01 – 11 mai 2023 – Severin Shopping Center, Bulevardul Mihai Viteazu, nr. 78, Drobeta Turnu Severin, jud. Mehedinți.

Târgu Jiu:

 • 1 – 7 noiembrie 2022 – Shopping City, strada Termocentralei 10.

Proiectul „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant” este derulat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia, cu sprijinul financiar  Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Acesta are drept scop sprijinirea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități prin îmbunătățirea mobilității și sănătății utilizatorilor de scaune rulante.

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite accesând link-ul https://motivation.ro/abilitatile-si-drepturile-conteaza/.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

***

Despre Programul Active Citizens Fund România 
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.
Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Despre Fundația Motivation România       
Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare activă și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, consultanță pentru accesibilizarea spațiilor și sport adaptat. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 27.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Despre Asociația Segoia
Asociația Segoia este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 2017, preocupată de dezvoltarea societății civile, promovarea valorilor democratice, guvernării deschise și implicării cetățenești cu ajutorul tehnologiei. Mai multe informații pe https://segoia.ro.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button