Al treilea an de derulare al proiectului Incluziunea prin sport pentru copiii cu dizabilități intelectuale

Al treilea an de derulare al proiectului Incluziunea prin sport pentru copiii cu dizabilități intelectuale

Proiectul “Incluziunea prin sport pentru copiii cu dizabilități intelectuale” a intrat în cel de-al treilea an de derulare.

La debut, în luna ianuarie 2021, cei cinci parteneri, organizații Special Olympics din Europa Centrală, de Sud și din zona Balcanică, și-au propus să mobilizeze peste 5200 de copii și tineri cu dizabilități intelectuale pentru a participa la antrenamente și evenimente sportive incluzive. Scopul organizării acestora este să încurajeze copiii cu și fără dizabilități intelectuale să învețe și să se joace împreună, să crească nivelul abilităților tinerilor cu dizabilități intelectuale prin activități și jocuri de echipă, să promoveze incluziunea în comunitate și în rândul tinerilor fără dizabilități și să redea membrilor familiilor încrederea în abilitățile tinerilor cu dizabilități.

 

La începutul celui de-al treilea an de implementare, cifrele demonstrează că proiectul are un impact important asupra tuturor celor implicați:

  • Copii și tineri cu dizabilități intelectuale – 4052
  • Copii și tineri fără dizabilități intelectuale – 6894
  • Antrenori, membri ai familiilor, voluntari – 4056
  • Organizații implicate (cluburi sportive, școli, ONGuri, etc): 298

Până la finalul proiectului, în decembrie 2023, partenerii Special Olympics vor continua să dezvolte programe sportive ce promovează incluziunea și egalitatea de șanse pentru toți tinerii și copiii din țările partenere.

Programul “Incluziunea prin sport pentru copiii cu dizabilități intelectuale” este implementat de Fundația Motivation România în parteneriat cu organizațiile Special Olympics din România, Slovacia, Lituania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, cu sprijinul SO Europe Eurasia Foundation, Special Olympics Islanda și al Universității din Poznan, Polonia.

Mai multe despre proiect, atât imagini cât și clipuri video, găsiți pe website-ul proiectului: https://inclusivesportsforchildren.eu/

***

“Incluziunea prin sport pentru copiii cu dizabilități intelectuale” beneficiază de o subvenție de 1.195.000 Euro venită din partea Islandei, Liechtenstein și a Norvegiei prin fondurile EEA și Norway Grants Fund for Regional Cooperation. Scopul proiectului este sprijinirea copiilor cu dizabilități intelectuale și susținerea incluziunii lor sociale, prin încurajarea antrenamentelor sportive și a participării la jocuri sportive împreună cu copii fără dizabilități.

Despre EEA și Norway Grants

Fondurile EEA și Norway Grants reprezintă contribuția Islandei, Liechtenstein și a Norvegiei pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Principalele obiective sunt: reducerea inegalităților economice și sociale din Europa, precum și întărirea relațiilor bilaterale dintre țările donatoare și 15 țări membre UE din Europa Centrală, Europa de Sud și zona Baltică. Cele trei țări donatoare colaborează îndeaproape cu Uniunea Europeană prin Acordul cu Spațiul Economic European (SEE). Țările donatoare au oferit 3.3 miliarde de Euro prin subvenții consecutive între 1994 și 2014.

Pentru perioada 2014 – 2021, fondurile EEA și Norway Grants au o valoare 2.8 miliarde de Euro.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button