Baschet în scaun rulant la Galați – acces gratuit

Baschet în scaun rulant la Galați – acces gratuit

#TeamMotivation din Galați vă invită la o demonstrație publică de baschet în scaun rulant joi, 25 ianuarie 2024, începând cu ora 14.00, la sala „Florin Balaiș” din Galați. Evenimentul este organizat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați și Facultatea de Educație Fizică și Sport din Galați.  În cadrul meciului, sportivii utilizatori de scaune rulante vor face o demonstrație de mobilitate și fairplay, pentru a promova abilitățile persoanelor cu dizabilități și pentru a marca finalul proiectului #TeamMotivation – baschet adaptat în Galați.

Evenimentul își propune, de asemenea, să promoveze beneficiile sportului și să aducă împreună oameni uniți de aceeași pasiune pentru mișcare. Sportul în scaun rulant este parte a procesului de recuperare activă, pentru dobândirea abilităților de viață independentă și, în același timp, un element important în integrarea socială a persoanelor cu dizabilități.

Spectatorii vor avea ocazia să asiste la un altfel de meci de baschet, în care driblingul și aruncarea la panou se execută diferit, dintr-un scaun rulant, dar aduc aceeași satisfacție echipei. Doritorii vor putea încerca ei înșiși jocul de baschet în scaun rulant, ghidați de sportivii Motivation.

Meciul demosntrativ de baschet marchează finalul proiectului #TeamMotivation – baschet în scaun rulant în Galați, derulat în perioada iunie 2023 – ianuarie 2024 și finanțat prin Semimaraton Galați 2023, un program al Fundației Comunitare Galați.

În cadrul proiectului, au avut loc peste 35 de sesiuni de antrenament la baschet în scaun rulant, la care au participat cei opt sportivi ai #TeamMotivation Galați. Acestor sesiuni li se adaugă demonstrațiile, meciurile amicale și competițiile din țară, la care echipa ne-a reprezentat.

#TeamMotivation Galați își propune să continue activitatea de baschet adaptat, cu ajutorul susținătorilor din comunitate, persoane dornice să construiască incluziunea și să promoveze un stil de viață activ.

Call Now Button