Campania #PeBune? poate fi votată în cadrul bugetării participative, proces al Primăriei Municipiului București

De luni, 27 iunie și până pe data de 17 iulie, campania #PeBune? poate fi votată în cadrul bugetării participative, proces lansat de Primăria Municipiului București. Proiectele cu cele mai multe voturi vor fi declarate câștigătoare și urmează să fie implementate până la finalul anului 2022.

Pașii de vot sunt simpli:

  • Accesează link-ul https://bugetare-participativa.pmb.ro/
  • Creează un cont, prin accesarea butonului „Înregistrare”;
  • Alege tipul tău de utilizator: Cetățean, ONG sau Grup civic;
  • Urmează pașii conform imaginilor de mai jos

 

 

 

 

 

 

 

Odată confirmat contul de pe platformă din e-mail-ul personal, accesează secțiunea Proiecte – Proiecte de mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației – #PeBune?

Voturile sunt deschise pentru toate persoanele care doresc să susțină implementarea campaniei #PeBune?, indiferent de zona de proveniență.

Fiecare vot contează

Votul tău duce campania cu un pas mai aproape de implementare!

 

Campania #PeBune? promovează un mesaj de interes public ce subliniază respectarea dreptului persoanelor cu dizabilități – șoferi sau pasageri – de a avea la dispoziție locuri de parcare special amenajate, adaptate nevoilor lor, în toate parcările publice și în cele private.

Prin mesajul de educare al campaniei – Persoanele cu dizabilități nu își doresc loc de parcare dedicat, însă au nevoie de el, Fundația Motivation România își dorește să educe tinerii cu vârsta școlară și adulții – fie ei șoferi cu sau fără dizabilități, viitori șoferi, sau public larg – despre importanța eliberării locurilor de parcare dedicate, despre nevoia de a folosi acele locuri de parcare pentru siguranța persoanelor cu dizabilități, și de a încuraja viața activă și independentă a acestora.

Bugetarea participativă este procesul lansat de Primăria Municipiului București în cadrul căruia ideile și inițiativele cetățenilor și organizațiilor neguvernamentale din București se transformă în proiecte derulate de către administrația publică locală pentru rezolvarea unor probleme de interes pentru comunitatea locală. Procesul presupune asumarea de către societatea civilă a unui rol de participant activ în definirea şi abordarea problemelor comunității.

Call Now Button