Peste 100 de persoane sunt așteptate să participe la caravana de mobilitate și sănătate pentru utilizatorii de scaune rulante

Peste 100 de persoane sunt așteptate să participe la caravana de mobilitate și sănătate pentru utilizatorii de scaune rulante

Pentru al doilea an consecutiv, Fundația Motivation România organizează Caravana de mobilitate și sănătate pentru utilizatorii de scaune rulante, în cadrul proiectului „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant”. Acesta este derulat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Caravana se adresează persoanelor utilizatoare de scaun rulant și însoțitorilor acestora, și se desfășoară în 15 județe din țară: Buzău, Timiș, Mehedinți, Galați, Neamț, Iași, Bihor, Satu Mare, Argeș, Cluj, Sibiu, Prahova, Constanța, Brașov și Ilfov. Programul Caravanei poate fi consultat pe pagina proiectului: https://motivation.ro/evenimente/

În cadrul fiecărui eveniment, participanții beneficiază de servicii de mobilitate și sănătate în scaun rulant, furnizate cu ajutorul unor echipamente și produse asistive noi, cum ar fi testarea presiunii cu sistemul BodiTrak. Totodată le sunt prezentate aspecte ce țin de accesibilitate și mobilitate, de drepturi și accesarea acestora, de instrumente utile în autoreprezentare și angajare. Astfel de instrumente sunt cele două aplicații mobile gratuite, MotiActiv și Panoul de Bord, precum și Ghidul pentru drepturile persoanelor cu dizabilități utilizatoare de scaune rulante.

 

Obiectivul Caravanei de mobilitate și sănătate constă în facilitarea accesului la servicii inovative și la echipamente de mobilitate și asistive performante pentru persoanele utilizatoare de scaune rulante, pentru a contribui la îmbunătățirea sănătății acestora și a-i încuraja să redevină persoane active și independente.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

***

Despre Programul Active Citizens Fund România 
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.                 
Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Despre Fundația Motivation România
Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare activă și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, consultanță pentru accesibilizarea spațiilor și sport adaptat. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 25.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Despre Asociația Segoia
Asociația Segoia este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 2017,  preocupată de dezvoltarea societății civile, promovarea valorilor democratice, guvernării deschise și implicării cetățenești cu ajutorul tehnologiei. Mai multe informații pe: https://segoia.ro.

Call Now Button