Sam și Sarah. Poți să faci mai multe decât crezi! – benzile desenate care sprijină incluziunea copiilor cu dizabilități

Sam și Sarah. Poți să faci mai multe decât crezi! – benzile desenate care sprijină incluziunea copiilor cu dizabilități

Fundația Motivation România anunță lansarea benzilor desenate „Sam și Sarah: Poți să faci mai multe decât crezi”. Acestea au rolul de a sprijini incluziunea copiilor cu dizabilități, având drept protagoniști doi elevi utilizatori de scaune rulante, care trebuie să își descopere calea într-o lume cu multe bariere.

Benzile desenate, care abordează teme precum încrederea în sine, perseverența, depășirea limitelor și joaca împreună, sprijină copiii utilizatori de scaune rulante să își dezvolte abilitățile și le arată copiilor fără dizabilități că și aceia ca și ei pot să participe la tot felul de activități.

Solicită varianta integrală Sam și Sarah, pe mail!

Trimite pe e-mail

„Sam și Sarah: Poți să faci mai multe decât crezi” este disponibilă gratuit în format electronic. Cartea poate fi accesată din aplicația MotiActiv, disponibilă gratuit în App Store și Google Play, sau prin e-mail, după solicitarea link-ului. Exemplarele tipărite vor fi distribuite gratuit la activități derulate de Fundația Motivation România.

Benzile desenate au fost realizate de K-J Projects Unlimited Abilities și a fost publicate inițial în Țările de Jos, după o idee a campionului paralimpic K-J van de Klooster, cu text și ilustrație de Arie van Vliet și Paul Reichenbach. Povestea celor doi este inspirată de experiența de lucru cu copiii cu dizabilități a celor de la K-J Projects.

Traducerea în limba română și publicarea benzilor desenate au fost posibile în proiectul „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant”. În cadrul aceluiași proiect, Motivation a dezvoltat versiunea de iOS a aplicației MotiActiv și a asigurat conectarea acesteia cu aplicația Panoul de Bord, un instrument eficient în sesizarea încălcării drepturilor persoanelor cu dizabilități. În plus, a publicat un ghid despre drepturile persoanelor utilizatoare de scaune rulante, accesibil gratuit, în format electronic, pe site-ul www.motivation.ro.

Proiectul „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant” este derulat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Acesta are drept scop sprijinirea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități prin îmbunătățirea mobilității și sănătății utilizatorilor de scaune rulante.

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite accesând link-ul https://motivation.ro/abilitatile-si-drepturile-conteaza/.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

 

***

Despre Programul Active Citizens Fund România    
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.        
           
Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Despre Fundația Motivation România            
Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare activă și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, consultanță pentru accesibilizarea spațiilor și sport adaptat. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 27.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Despre Asociația Segoia
Asociația Segoia este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 2017, preocupată de dezvoltarea societății civile, promovarea valorilor democratice, guvernării deschise și implicării cetățenești cu ajutorul tehnologiei. Mai multe informații pe https://segoia.ro.

 

 

Call Now Button