Primul pilot de curse în scaun rulant din România!

Primul pilot de curse în scaun rulant din România!

Eveniment important pentru pasionații de raliuri!
În weekend-ul 14-15 octombrie a avut loc, în Brașov, ultima etapă din Campionatul Național de Viteză pe Traseu Montan. Evenimentul a fost organizat de Clubul AMC Racing, patronat de MihaI Leu, și a adus împreună piloți de raliu din România, Italia și Bulgaria.

Printre ei s-a numărat și Ciprian Lupu, coordonator zonal la Motivation România, care a absolvit în luna iulie un curs de pilotaj sportiv, sub îndrumarea specialiștilor de la Napoca Rally Academy. Ultima etapă a Campionatului Național de Viteză pe Traseu Montan i-a adus lui Ciprian ocazia de a fi forlighter – deschizător de drum pentru concurenții înscriși.

Ciprian este primul utilizator de scaun rulant din România care are licență de pilot de la Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) și a participat oficial la o competiție automobilistică.

Printre cerințele pe care a trebuit să le îndeplinească s-a numărat și purtarea unui echipament omologat de Federația Internațională de Automobilism Sportiv. La acestea se adaugă pasiunea pentru motorsport și pilotaj auto sportiv. Ciprian s-a bucurat de fiecare secunda la volanul mașinii sale adaptate – un BMW din 2002, cu tracțiune integrală, motor de 3000 de cmc și 230 cp.

Ciprian a obținut permisul auto în urmă cu 10 ani și pilotajul sportiv e una dintre cele mai mare pasiuni ale sale. Când nu își conduce mașina, se deplasează într-un scaun rulant de tip Panthera – potrivit pentru un om activ așa cum e el.

Ciprian și-a redobândit independența după participarea sa la programele de recuperare activă ale Fundației Motivation România, începând cu anul 2003, după accidentul de înot pe care l-a avut și care l-a adus în situația de a folosi un scaun rulant. S-a alăturat echipei de la Fundația Motivation România în urmă cu șapte ani și acum este coordonator zonal pentru echipele din Brașov, Sibiu, Mureș, Timiș și Vâlcea.

Mai multe imagini 

 

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button