COMUNICAT DE PRESĂ: Tabără pentru sportivi cu dizabilități intelectuale

frds_header

Fundaţia Motivation România în parteneriat cu Fundaţia Special Olympics din România organizează în perioada 29 martie – 2 aprilie 2016 o tabără cu activități sportive care se adresează tinerilor cu dizabilități intelectuale din zone defavorizate. 15 tineri cu dizabilități intelectuale au venit la București pentru a petrece o săptămână de inițiere în activități sportive. Participanții sunt din județele Bacău, Vaslui, Brăila, Mureș, Cluj, Harghita și Ialomița. Vor fi organizate antrenamente de bocce, atletism, baschet, fotbal și badminton. Evenimentul este organizat cu sprijinul Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București care va găzdui antrenamentele si competiția finală.

Tabăra are loc în cadrul proiectului „Mobilitate şi Viaţă Independentă pentru tinerii cu dizabilităţi din România”, implementat de Fundaţia Motivation România şi Fundaţia Special Oympics din România, cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea finanţării este de 1.285.131,60 lei.
Scopul proiectului este să contribuie la incluziunea socială şi economică a tinerilor cu dizabilități locomotorii și intelectuale cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, prin crearea unui sistem de servicii integrate. Acestea includ evaluarea nevoilor și intervenție personalizată prin instruire pentru viață independentă, activități sportive, informare și consiliere privind accesarea serviciilor dedicate persoanelor cu dizabilități. Proiectul se adresează în special tinerilor din zone rurale, sărace sau izolate, cu acces redus la servicii de sănătate, educaţie și angajare.
frds_footer

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button