Cupa Municipiului Ploiești la baschet în scaun rulant

 

 header

 

9 Martie 2016

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Cupa Municipiului Ploiești la baschet în scaun rulant

Clubul Sportiv Municipal Ploiești și Fundația Motivation România organizează prima ediție a Cupei Municipiului Ploiești la baschet în scaun rulant. Competiția va avea loc pe 11 și 12 martie începând cu orele 13.00, respectiv 12.00, la Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești, cu participarea a cinci echipe din țară.

Evenimentul își propune să aducă în atenția publicului un altfel de baschet. Jucătorii vor alerga, vor dribla și vor marca dintr-un scaun rulant. Cele cinci echipe care intră pe teren sunt formate din utilizatori activi de scaune rulante, care au depășit obstacolele asociate dizabilității, prin sport.  Echipele participante sunt Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării din Prahova, Asociația Club Sportiv Fii Independent din Brașov, Asociația Clubul Sportiv Supernova Neamț, Asociația Club Sportiv Roțile Astrale și Asociația Județeană Ilfov Motivation a Sportului pentru persoane cu handicap.

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti şi-a propus, în acest an, să se implice în cât mai multe evenimente care vizează sportul de masă, acesta fiind, de altfel, pe lângă sportul de performanţă, şi unul dintre scopurile pentru care clubul există. Ni s-a părut normal să ne îndreptăm atenţia şi spre persoanele cu dizabilităţi, pe care ne dorim să le ajutăm prin această competiţie, dar şi prin altele, care vor urma, să se integreze în societate, să nu se simtă marginalizate. Avem şi sprijinul domnului Cristian Ganea, viceprimarul cu atribuţii de primar al Ploieştiului, care ne-a promis că, în măsura în care timpul îi va permite, va fi prezent la competiţie. Ne bucură faptul că avem o participare numeroasă, un turneu în adevăratul sens al cuvântului şi suntem siguri că toţi participanţii se vor simţi învingători la finalul competiţiei! Cezar Stoichiciu, Director CSM Ploieşti

Fundația Motivation România are o experiență de peste 21 de ani în oferirea de servicii de sprijin pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. În cadrul programelor noastre, activitățile sportive au un rol important. Sportul face parte din procesul de recuperare activă, pentru dobândirea abilităților de viață independentă și, în același timp, este un element important în integrarea socială a persoanelor cu dizabilități. Competițiile de acest fel contribuie la promovarea abilităților persoanelor cu dizabilități. Gabriela Manta, Coordonator Proiect, Fundația Motivation România

Participarea Fundației Motivation România la organizarea evenimentului este posibilă în cadrul proiectului ACCESS – Dobândirea de competențe esențiale pentru dezvoltarea de servicii eficace oferite utilizatorilor de scaun rulant, derulat în parteneriat cu organizaţia World Vision. Acest eveniment poate fi realizat datorită sprijinului generos al poporului American prin proiectul Advancing Partners & Communities (APC), un acord de cooperare de 5 ani finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională – USAID, prin Acordul nr. AID-OAA-A-12-00047, începând cu 1 Octombrie, 2012.

***

Clubul Sportiv Municipal Ploiesti este o structură sportivă de drept public organizată sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Ploieşti, prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Ploieşti nr.108/31.08.2004. Această structură sportivă a fost înfiinţată în baza Legii nr.69/2000 privind educaţia fizică şi sportul. Clubul are 12 secţii active, dedicate atât sportului de performanţă, cât şi sportului de masă. Alte informaţii, pe www.csmploiesti.ro.

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de miscare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 14.500 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

 

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button