Experiență unică cu o mașină de raliu pentru șase utilizatori de scaune rulante

Experiență unică cu o mașină de raliu pentru șase utilizatori de scaune rulante

Șase utilizatori de scaune rulante au avut parte de senzații dintre cele mai tari într-o experiență pe circuit, alături de instructori profesioniști. Evenimentul de conducere defensivă Track Day Experience – o zi pe pistă, într-o mașină de raliu a avut loc pe 31 octombrie și 1 noiembrie, pe circuitul de la Târgu Mureș, și a fost organizat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Napoca Rally Academy.

Evenimentul a fost organizat în două părți, astfel că în prima zi a avut loc sesiunea teoretică de conducere defensivă, urmată de câteva exerciții practice de frânare și de evitare a obstacolelor, în caz de urgență. A două zi, participanții au făcut exerciții cu un simulator de derapaj. Ulterior, toți cei prezenți au ieșit pe circuit cu două mașini Cupra Formentor, asigurate de Topcar Transilvania și cu mașina de raliu a lui Ciprian Lupu, primul pilot din România utilizator de scaun rulant.

Pe tot parcursul evenimentului, participanții au fost însoțiți de un instructor. Din partea Napoca Rally Academy s-au alăturat Simone Tempestini, Sergiu Itu și Norbert Maior, unii dintre cei mai titrați sportivi din Campionatul Național de Raliuri.

„Au fost două zile de neuitat, pentru care le mulțumesc din suflet lui Ciprian, lui Simone Tempestini și tuturor celor care și-au dat silința ca totul să iasă perfect. Am învățat lucruri noi atât pentru conducerea pe drumurile publice, cât și pe traseul de concurs. O experiență unică, până în momentul de față.”, a declarat Cătălin Petroșanu, unul dintre participanți.

Momentele surprinse în fotografii (foto credit Mihnea Tatu – mihneatatu.ro) ilustrează entuziasmul și nerăbdarea participanților la eveniment și pun în evidență abilitățile acestora, încurajând astfel și alți utilizatori de scaune rulante să-și urmeze visurile.

Evenimentul inedit a fost organizat în cadrul proiectului „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant”, derulat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Acesta are drept scop sprijinirea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități prin îmbunătățirea mobilității și sănătății utilizatorilor de scaune rulante.

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite accesând link-ul  https://motivation.ro/abilitatile-si-drepturile-conteaza/.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Call Now Button