Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia au lansat proiectul „Advocacy pentru accesul în comunitate  al utilizatorilor de scaun rulant”

Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia au lansat proiectul „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant”

La finalul lunii februarie, Fundația Motivation România a lansat proiectul „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant” prin organizarea unei întâlniri online la care au participat 40 de persoane.

La întâlnirea ce a avut loc în data de 24 februarie, au fost prezenți reprezentanți ai autorităților naționale, județene și locale din 15 județe din țară, parteneri companii private, reprezentanți ai altor organizații neguvernamentale cu care Fundația Motivation România colaborează și derulează proiecte pentru susținerea și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul și doi dintre prietenii fundației, care au împărtășit din experiența lor de persoană cu dizabilități, respectiv de părinte al unui copil utilizator de scaun rulant. Cei doi participanți au adus în discuție provocările cu care se confruntă o persoană cu dizabilități, efortul de zi cu zi pentru a duce o viață activă, dar și sugestii despre cum putem crea împreună un mediu mai prietenos și incluziv în comunitățile noastre.

Pe lângă prezentarea activităților din proiect, au fost subliniate obiectivele propuse pentru cei doi ani de implementare, respectiv creșterea capacității beneficiarilor de a se autoreprezenta în fața autorităților, atât prin participarea directă la acțiuni de advocacy și de promovare a drepturilor și abilităților persoanelor cu dizabilități, precum și prin facilitarea accesului la două aplicații mobile MotiActiv și Panoul de Bord.

Concluzia formulată la finalul evenimentului a făcut referire la egalitatea de șanse și transformarea societății într-una incluzivă în condițiile în care societatea civilă, instituțiile private și publice aleg să colaboreze pe termen lung.

Proiectul „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant” este implementat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

***

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.

Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

 

Despre Fundația Motivation România

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare activă și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, consultanță pentru accesibilizarea spațiilor și sport adaptat. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 25.800 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button