Copiii și tinerii cu și fără dizabilități intelectuale din șase țări vor participa împreună la activități și competiții sportive ce încurajează incluziunea

Copiii și tinerii cu și fără dizabilități intelectuale din șase țări vor participa împreună la activități și competiții sportive ce încurajează incluziunea

Peste 5200 de copii și tineri cu și fără dizabilități intelectuale din 55 de orașe din Europa Centrală, de Sud și din zona Balcanică vor participa la competiții sportive cu scopul de a încuraja incluziunea socială și de a contribui la îmbunătățirea abilităților cognitive, sociale și motorii ale copiilor cu dizabilități intelectuale.

Pe parcursul celor 3 ani de implementare, respectiv ianuarie 2021 – decembrie 2023, proiectul “Incluziunea prin sport pentru copiii cu dizabilități intelectuale” facilitează organizarea unor evenimente competiționale pentru sporturi de echipă, cum ar fi meciuri de fotbal sau de baschet.

Proiectul își propune să încurajeze copiii cu și fără dizabilități intelectuale să învețe și să se joace împreună, să crească nivelul abilităților tinerilor cu dizabilități intelectuale prin activități și jocuri de echipă, să promoveze incluziunea în comunitate și în rândul tinerilor fără dizabilități și să redea membrilor familiilor încrederea în abilitățile tinerilor cu dizabilități.

Programul “Incluziunea prin sport pentru copiii cu dizabilități intelectuale” este implementat de Fundația Motivation România în parteneriat cu organizațiile Special Olympics din România, Islanda, Slovacia, Lituania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, cu sprijinul SO Europe Eurasia Foundation și a Universității din Poznan, Polonia.

***

“Incluziunea prin sport pentru copiii cu dizabilități intelectuale” beneficiază de o subvenție de 1.195.000 Euro venită din partea Islandei, Liechtenstein și a Norvegiei prin fondurile EEA și Norway Grants Fund for Regional Cooperation. Scopul proiectului este sprijinirea copiilor cu dizabilități intelectuale și susținerea incluziunii lor sociale, prin încurajarea antrenamentelor sportive și a participării la jocuri sportive împreună cu copii fără dizabilități.

Despre EEA și Norway Grants

Fondurile EEA și Norway Grants reprezintă contribuția Islandei, Liechtenstein și a Norvegiei pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Principalele obiective sunt: reducerea inegalităților economice și sociale din Europa, precum și întărirea relațiilor bilaterale dintre țările donatoare și 15 țări membre UE din Europa Centrală, Europa de Sud și zona Baltică. Cele trei țări donatoare colaborează îndeaproape cu Uniunea Europeană prin Acordul cu Spațiul Economic European (SEE). Țările donatoare au oferit 3.3 miliarde de Euro prin subvenții consecutive între 1994 și 2014.

Pentru perioada 2014 – 2021, fondurile EEA și Norway Grants au o valoare 2.8 miliarde de Euro.

Call Now Button