George aleargă în scaun rulant pentru mobilitate și viață independentă

George aleargă în scaun rulant pentru mobilitate și viață independentă

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primul meu contact cu Fundația Motivation România a fost în urmă cu 15 ani, când am participat ca beneficiar la un Stagiu de Recuperare Activă și Viață Independentă.

După accidentul de înot pe care l-am avut și care m-a adus în situația de a folosi un scaun rulant, acesta a fost primul pas catre o viață activă. Cu ajutorul instructorului meu, care folosea și el un scaun rulant, am luat totul de la capăt. Am deprins abilități de viață independentă: am învățat să mă spăl, să mă îmbrac și să mănânc fără ajutor, în condițiile în care, după accident, nu mai mișcam bine brațele și nici degetele. Am învățat sa manevrez corect și în siguranță scaunul rulant. Astfel, am recâștigat unul dintre drepturile fundamentale –  dreptul la libertatea de mișcare și mobilitate personală. Acum sunt la rândul meu instructor de viață independentă si pot să îndrum alți utilizatori de scaun rulant să devină independenți și activi în comunitatea lor.

Susțin proiectul Mobilitate și Viață Independentă, care își propune să strângă o parte din fondurile necesare participării a trei persoane cu leziuni medulare din județul Galați, la o sesiune de recuperare activă la Centrul de Instruire pentru Viață Independentă Motivation de la Buda, județul Ilfov. Mă regăsesc în acest proiect pentru ca asa a început și povestea mea, care între timp a devenit una de succes. Acum, fac toate lucrurile firești, fără ajutor: conduc, merg la serviciu, sunt căsătorit, fac sport și petrec timp cu prietenii mei. Sunt unul dintre cei mulți care au avut șansa să își schimbe viața în bine prin participarea la programele și proiectele desfășurate de Fundația Motivation România.

Îndemnul meu pentru toți cei care participă la Semimaratonul Galați sau care urmăresc evenimentul de la distanță este unul simplu: vedeți abilitățile utilizatorilor de scaune rulante și nu dizabilitatea!

Donați pe pagina proiectului și haideți să alergăm împreună pentru pentru a le reda persoanelor care folosesc scaune rulante încrederea în forțele proprii, ocazia să își descopere abilitățile și libertatea de mișcare!

***

George Ivanof este coordonatorul echipei Motivation din Galați și unul dintre instructorii noștri de viață independentă cei mai experimentați. George s-a înscris la Semimaratonul Galați unde va alerga 7 km pentru a susține cauza noastră – Mobilitate și Viață Independentă. Scopul nostru este să strângem fondurile necesare participării a trei persoane cu leziuni medulare din județul Galați, la o sesiune de recuperare activă la Centrul de Instruire pentru Viată Independentă Motivation de la Buda, județul Ilfov.

Donațiile se fac aici http://semimaratongalati.ro/cauze/mobilitate-si-viata-independenta/ 

Semimaratonul Galați este organizat de Fundația Comunitară Galați și are loc anul acesta pe 28 mai.

 

Call Now Button