Primăvara asta, cultivăm încrederea și acceptarea

Primăvara asta, cultivăm încrederea și acceptarea

 Nici nu și-au făcut bine apariția primele semne de primăvară, că tinerii cu dizabilități intelectuale aflați în grija Motivation și-au făcut loc în seră. Sub îndrumarea colegilor noștri din programul Impact, cu multă răbdare și atenție, ei au plantat primele semințe de legume: roșii, vinete, ardei, varză și țelină. Acum, așteaptă curioși să vadă evoluția micilor plante ce vor răsări în curând. Pe viitor, li se vor alătura și elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Bragadiru, care vor contribui la ingrijirea plantelor până când acestea vor rodi și vor deveni parte din alimentația sănătoasă a tinerilor noștri.

Inițiativa face parte din proiectul ”Cultivăm încrederea și acceptarea”, proiect derulat în perioda 15 februarie –  31 iulie și susținut prin Fondul Mega Image pentru Comunitate, finanțat de Mega Image și gestionat de Fundația Comunitară București!”.

Proiectul își propune să aducă împreună elevii din comunitate și tinerii cu dizabilități intelectuale din programul Impact, aflați în grija Motivation, pentru a se implica împreună în diverse activități. Printre acestea, se numără cultivarea diferitelor soiuri de legume în sera Motivation și pe terenul școlii din Bragadiru, prepararea de mâncăruri sănătoase, folosind legume din seră, precum și decorarea spațiului în care locuiesc tinerii noștri și pe cel al școlii, prin plantarea de răsaduri de flori.

Pentru tinerii cu dizabilități intelectuale preluați de Motivation din instituții de stat, începând cu anul 2003, participarea la activitățile proiectului reprezintă o ocazie de a-și dezvolta abilitățile și de a-și face prieteni. În același timp, tinerii din comunitate dezvoltă o atitudine incluzivă față de persoanele cu dizabilități, participând la activitățile proiectului și, duc mai departe un mesaj de acceptare și respect față de semeni.

În perioada următoare, tinerii din programul Impact se vor întâlni cu elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Bragadiru, pentru se cunoaște și pentru a povesti despre viitoarele activități. În săptămânile viitoare vor planta răsaduri de flori atât în seră, cât și la școală, tinerii vor urmări evoluția legumelor și a plantelor decorative și vor găti împreună.

***
Fundația Motivation România a inițiat programul IMPACT în anul 2003, prin preluarea a 37 de copii cu dizabilități intelectuale medii și severe din instituții  de stat.  Astăzi, 27 dintre ei, adolescenți și tineri adulți și locuiesc în case de tip familial, iar ceilalți au fost integrați în familiile asistenților maternali sau în cele biologice. La Motivation, tinerii au parte atât de protecția și căldura unei familii, cât și de terapii care îi ajută să se descopere și să își îmbunătățească abilitățile de comunicare și relaționare, și deprinderile de viață semi-independentă.

Proiectul ”Cultivăm acceparea și încrederea” este unul din cele cinci proiecte susținute in 2017 de Fondul Mega Image pentru Comunitate, finanțat de Mega Image și gestionat de Fundația Comunitară București.

„Fondul Mega Image pentru Comunitate” încurajează locuitorii din București şi Ilfov să-și reactiveze spiritul de comunitate și dorința de a colabora în proiecte comune.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button