Terapie prin sport, artă și alimentație

Terapie prin sport, artă și alimentație

 

Fundația Motivation România și DB Schenker Logistics România și-au unit forțele pentru a pune la cale un program de terapie prin sport, artă și alimentație, ce se va întinde pe durata a 10 săptămâni. La activități participă 10 tineri cu dizabilități intelectuale aflați în grija Motivation și voluntari DB Schenker.

Rezultatele scontate se măsoară în prieteniile pe care le vor crea tinerii noștri cu dizabilități intelectuale și voluntarii care participă la activități și în obiectele frumoase pe care le vor realiza împreună, în cadrul unei ”șezători” găzduite de atelierul de terapie ocupațională Motivation.

Proiectul ”Terapie prin sport, artă și alimentație” se derulează în perioada 30 ianuarie – 7 aprilie și este susținut de DB Schenker, atât prin implicarea voluntarilor, cât și prin acoperirea costurilor pentru materialele folosite în atelierul de terapie ocupațională, al alimentelor pentru atelierul de gătit și al echipamentelor sportive pentru tinerii implicați în antrenamentele de sport unificat.

Proiectul își propune realizarea unui program săptămânal de exerciții fizice, a unui atelier de creație, pentru realizarea de obiecte decorative, și a unui atelier de gătit, pentru a promova alimentația sănătoasă și a dezvolta abilități de viață semi-independentă în rândul tinerilor din programul Impact.

În plus, prin activitățile desfășurate, se umăreste creșterea gradului de informare și conștientizare privind problematica dizabilității, în rândul persoanelor fără dizabilități, membri ai comunității și voluntari implicați în activitățile proiectului.

***
Fundația Motivation România a inițiat programul IMPACT în anul 2003, prin preluarea a 37 de copii cu dizabilități intelectuale medii și severe din instituții de stat.  Astăzi, 27 dintre ei, adolescenți și tineri adulți și locuiesc în case de tip familial, iar ceilalți au fost integrați în familiile asistenților maternali sau în cele biologice. La Motivation, tinerii au parte atât de protecția și căldura unei familii, cât și de terapii care îi ajută să se descopere și să își îmbunătățească abilitățile de comunicare și relaționare, și deprinderile de viață semi-independentă.

Call Now Button