Povestea lui Ionuț

Povestea lui Ionuț

La 22 de ani, Ionuț sau John, cum îi zic prietenii, nu visează la altceva decât  la o viață normală – cu prieteni în jur, o casă pe care să o îngrijească și un loc de muncă stabil, ca să-și poarte singur de grijă.

Postul de casier, pe care l-a obținut cu ajutorul colegilor noștri, l-a adus mai aproape de viața pe care și-o dorește. Lucrează cu drag, iar colegii i-au devenit și prieteni. Știe că nu i-a fost ușor să ajungă aici și, de aceea, e motivat să demonstreze de ce e în stare.

John a trăit într-o instituție de la vârsta de un an și nu și-a cunoscut niciodată familia. Acum este găzduit de Asociația Pro Act Suport în cadrul unui serviciu de pregătire pentru viață independentă, alături de alți 3 tineri. La finalul lunii octombrie am aflat că tânărul are nevoie de un loc de muncă; John mai avea experiență de lucru și de voluntariat, dar din cauza dificultăților pe care le-a întâmpinat cu transportul a fost nevoit să renunțe la activitate. Este utilizator de scaun rulant, iar mijloacele de transport în comun nu sunt, de cele mai multe ori, accesibile.

Echipa de ocupare Motivation a identificat pentru el un loc de muncă de casier la un supermarket din apropierea locuinței sale și colega noastră l-a însoțit la interviu. Managerul și colegii l-au plăcut din prima pe John și i-au oferit tot sprijinul. Lucrează acolo din noiembrie 2016 și tocmai i-a fost prelungit contractul de muncă. Se pare că și clienții preferă să treacă pe la el, pentru că are mereu un zâmbet pe chip și le vorbește frumos.

După angajare, i-am oferit consiliere la locul de muncă: în primele zile la serviciu, John îi ajuta pe colegi și în afara orelor de lucru, pentru că își dorea să se integreze în echipă și să își facă prieteni. Superiorii i-au acceptat bunele intenții dar l-au sfătuit să se limiteze la progamul de lucru. Colegii noștri de la echipa de ocupare țin legătura cu angajatorul și se asigură că John își menține interesul pentru serviciu și că s-a integrat în echipă.

În plus, colegii din echipa de ocupare l-au îndrumat pe John să aplice la un program social care susține costurile școlii de șoferi. Cu timpul, intenționează să obțină permisul auto și să își ia o mașină.

John este un tânăr independent, care folosește un scaun rulant activ și participă cu drag la tot felul de activități. Joacă tenis și e în echipa Motivation de baschet în scaun rulant. Este motivat și își dorește doar o viață normală și să fie un membru activ al comunității.

Call Now Button