Incluziune prin sport la Piatra Neamț, alături de Maia Outdoor

Sportivii de la echipa Motivation din Neamț vor face o demonstrație de baschet în scaun rulant vineri, 28 septembrie, începând cu ora 17.00, pe platoul de la Curtea Domnească din Piatra Neamț. Trecătorii vor putea să vadă  cum se driblează și cum se marchează un coș dintr-un scaun rulant.

După meciul de baschet, de la ora 18.00, sportivii noștri se alătură prietenilor bicicliști care participă la evenimentul ”Masa Critică”.

Astfel, bicicliști și utilizatori de scaune rulante vor porni împreună pe un traseu prin oraș. Evenimentul este organizat de Maia Outdoor și are rolul de a încuraja populația să folosească mai mult bicicleta ca mijloc de transport și de recreere. De asemenea, cei care se alătură doresc să atragă atenția autorităților asupra necesității dezvoltării infrastructurii pentru bicicliști în Piatra Neamț și asupra nevoii de accesibilizare a spațiilor pentru utilizatorii de scaune rulante.

Ne bucurăm să fim parte din această acțiune care promovează abilitatea și incluziunea persoanelor cu dizabilități, precum și beneficiile sportului. Pentru utilizatorii de scaune rulante, sportul este parte din procesul de recuperare activă și încurajează persoanele să îți depășească limitele ca să ducă o viață independentă.

Foto: Mihai Marinescu

 

 

Call Now Button