Metoda gentle teaching, aplicată cu succes de Asociaţia Langdon Down Oltenia Centrul Educaţional Teodora

Asociaţia Langdon Down Oltenia Centrul Educaţional Teodora colaborează cu Fundaţia Motivation România pentru implementarea proiectului „Gentle Teaching in Romania”, finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Prin acest proiect, psihologul şi kinetoterapeutul Centrului Educaţional Teodora din Băileşti au fost instruiţi pentru aplicarea metodei „Gentle Teaching”, care este promovată în România drept „Cultura blândeţii”.

Cultura bândeţii se referă la nonviolenţă, justiţie socială, iubire necondiţionată, oferirea de căldură celor din jur, învăţarea sentimentului de a te simţi în siguranţă, iubit, iubitor şi implicat; învăţarea sentimentului de parteneriat, formarea comunităţii şi decizia de a fi alături de cei defavorizaţi.

Cultura blândeţii se bazează pe interdependenţă şi interacţiuni pozitive.

Pentru început, metoda se aplică în Centrul Educaţional Teodora cu un grup de 6 beneficiari cu dizabilităţi intelectuale. Primele rezultate vor fi împărtăşite cadrelor didactice din Băileşti, în cadrul unei activități de tip Porți Deschise ce se va desfăşura în data de 04 februarie 2015.

Cultura blândeţii învaţă că scopul central al prezenţei noastre în vieţile celorlalţi este să hrănim, să educăm şi să susţinem experienţa de relaţionare, acompaniere şi participare la viaţa comunităţii.

Pentru mai multe informații despre activitățile de gentle teaching derulate de Asociaţia Langdon Down Oltenia Centrul Educaţional Teodora, vă rugăm să-l contactați pe domnul Spanache Sebastian, psiholog, tel. 0251312018, e-mail: info@sindrom-down.ro, website: www.sindrom-down.ro.

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.orgși www.fondong.fdsc.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button