Opt copii cu dizabilități locomotorii vor beneficia de transport asistat pentru a ajunge la școală

Îi sprijinim să meargă la școală și în 2014!

Pe 12 iulie,  Fundația Motivation România și DB Schenker România au făcut valuri în cadrul Swimathon București, pentru ca 8 copii în scaun rulant din regiunea București-Ilfov să poată ajunge la școală și în 2014!

Conform legii 448/2006, până la 31 decembrie 2010, toate spaţiile publice şi vehiculele de transport public din România trebuiau să fie accesibilizate. Astăzi, la 4 ani de la trecerea datei limită, persoanele în scaun rulant sunt nevoite să facă faţă unui spaţiu bucureştean neadaptat nevoilor acestora.

Bordurile mult prea înalte, mijloacele de transport în comun lipsite de minime dotări de accesibilitate sunt doar câteva dintre elementele care fac dificilă deplasarea persoanelor în scaun rulant.

În plus, datele UNICEF arată că pentru copiii cu dizabilităţi, incidenţa neşcolarizării şi a abandonului timpuriu este de 7 ori mai mare, respectiv de 2 ori mai mare față de populaţia generală. Lipsa accesibilității spațiului public este unul dintre factorii importanți care influențează aceste cifre.

Motivation a găsit o soluție inovatoare pentru a veni în întâmpinarea acestei probleme prin dezvoltarea unui serviciu de transport adaptat. Acoperirea costurilor necesare funcționării, cum ar fi alimentarea cu combustibil şi salariul șoferului, se face cu sprijinul comunității.

Primul pas în colectarea acestor fonduri a fost înscrierea în cadrul competiției de înot și strângere de fonduri Swimathon București 2014. Echipa care a înotat în numele cauzei a fost formată din 6 reprezentanți DB Schenker România. Prin efortul acestora, dar și al echipei lor numeroase de susținători, cei 8 copii din cadrul proiectului Motivation se vor bucura de transport adaptat, gratuit, pentru jumătate de an.

Pentru cei care vor să susțină în continuare acest proiect, donațiile pe platforma http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/ sunt deschise în continuare până pe data de 15 august.

Inițiativa participării la Swimathon face parte dintr-un proiect mai amplu, ACCES la Educație, Servicii și Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante, proiect susținut prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Activitățile proiectului se implementează în regiunea București-Ilfov, în perioada 1 martie 2014 -30 aprilie 2016.

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Programele Fundației Motivation sunt create pentru a crește calitatea vieții beneficiarilor săi și pentru a asigura prezența lor activă în societate cu accent pe integrarea socială, educațională și profesională. Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 10.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Cu șase sucursale și peste 60 de puncte de lucru în toate regiunile țării, DB Schenker România este furnizorul numărul unu de transport și logistică din România. Compania oferă o gamă completă de servicii de transport terestru și logistică, operațiuni de transport aerian și maritim, alături de servicii vamale pe tot cuprinsul țării, dar și operațiuni portuare în propriul terminal, având în același timp sprijinul unei rețele internaționale.

Call Now Button