Rezultate pozitive în cadrul proiectului ACCESS

header_norv

calitaDupă  trei  luni de la începerea proiectului Acces la Educație, Servicii si Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante, proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, suntem bucuroși să împărtășim cu voi experiența de până acum și primele rezultate obținute.

 

În această perioadă, 25 de persoane care utilizează scaune rulante au beneficiat de servicii de îngrijire la domiciliu, grup suport și transport asistat, iar feed-back-ul pozitiv al acestora ne-a motivat și ne-a transmis energie suficientă pentru perioada următoare. Cei cinci elevi utilizatori de scaune rulante cărora le-am asigurat transport asistat au finalizat cu bine anul școlar, iar acum se bucură de vacanță.

Prin intermediul echipei noastre mobile, opt persoane au primit, timp de trei luni, servicii specializate de îngrijire la domiciliu. Astfel și-au îmbunătățit starea de sănătate, mobilitatea și au învățat tehnicile esențiale de manevrare a scaunului rulant. Aceștia au deprins transferul în și din scaunul rulant și, mai mult, au încercat utilizarea independentă a scaunului rulant urcând și coborând primele rampe și trepte.

În cadrul activității de grup suport, participanții au vorbit despre propriile trăiri, au învățat din experiențele celorlalți și au legat prietenii.

În curând, vom organiza o tabără pentru copii cu dizabilități, colegi de clasă și profesori ai acestora. Scopul acestei tabere este integrarea socială a copiilor cu dizabilități, informarea comunității cu privire la abilitățile acestora și îmbunătățirea relațiilor cu profesorii și colegii, prin participarea acestora la activități comune, cu rol recreativ și educational.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe Alina Ioniţă, Asistent Proiect, tel.: 0735.333.927, e-mail: a.ionita@motivation.ro.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org siwww.fondong.fdsc.ro.

footer_norv

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button