Pentru prima dată

Pentru prima dată

Final de an, liste, dorințe, reușite… îți sună cunoscut? Poate chiar acum ți-ai amintit că la începutul anului ai făcut o listă cu dorințe de îndeplinit în 2023.

Fie vorba între noi, ne plac mult listele. Mai ales cele de final de an, când ne dăm seama de toate lucrurile duse la bun sfârșit. Ne bucurăm să împărtășim cu tine una dintre listele cele mai dragi nouă din 2023: Lucruri făcute pentru prima dată în viață de tinerii din programul Impact.

Oficial, tinerii noștri s-au alăturat Familiei Motivation acum 20 de ani, când încă erau mici. Fiecare an a însemnat un nou pas spre dobândirea și îmbunătățirea abilităților necesare unei vieți cât mai apropiate de normalitate. Zeci de activități, momente dificile, momente fericite și decizii mai mult sau mai puțin greu de luat. Acum, la final de an, tragem linie și adăugăm concluzia: în 20 de ani, copiii noștri au crescut! Ei au reușit să își lărgească cercul de prieteni dincolo de cel al „familiei” în care trăiesc. Au devenit responsabili. Și-au îndeplinit visuri.

Pentru prima dată în viața lor…

Marian, Ionuţ şi Dani s-au plimbat cu caiacul.

Alături de prietenii de la Special Olympics și Matei, colegul nostru kinetoterapeut, au petrecut câteva ore pe Lacul Titan. Au învăţat cum să folosească o vestă de salvare, au simţit cum este să aluneci pe apă şi, mai ales, cât de important este să îți menții echilibrul. Cei trei au povestit de multe ori despre această zi și i-au asigurat pe cei dragi că le pot oferi sfaturi și instrucțiuni.

Ionuţ, Marian, Cristian şi Alex au participat la un meci de fotbal pe stadion.

Împreună cu publicul, au făcut galerie echipei Rapid la meciul cu Poli Iași. I-au încurajat, s-au bucurat și s-au întristat împreună cu ceilalți. Astfel, au învățat ce înseamnă o echipă adevărată, fair-play, comunitate și pasiuni comune.

Cristian, Ancuţa, Ionuţ şi Marian au mers la un festival internațional de muzică clasică.

Alături de prietenii de la Fundația Special Olympics, au participat la Festivalul Internațional George Enescu, unul dintre cele mai importante evenimente de muzică clasică la nivel internațional. Kiki a fost atât de prins de magia spectacolului, încât s-a străduit să nu clipească. Dacă pierdea un moment important?

Florin, Mădălina, Cristian, Alex și Mihaela au cules struguri și au făcut must.

Au învățat despre tradițiile și activitățile cu care toamna vine la pachet. Pentru ei, a fost o adevărată provocare să participe la întreg procesul gospodăresc. S-a încheiat cu succes sau, mai bine zis, cu un must pe placul lor.

 

Ionuţ a călătorit pentru prima dată în afara țării.

Seriozitatea și dorința aprinsă de a deveni un jucător olimpic de basket l-au adăugat pe Ionuț pe lista jucătorilor care au participat anul acesta la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics din Germania. Ionuț a zburat cu avionul pentru prima dată, a descoperit un alt mod de a trăi al unei culturi diferite și noi delicatese culinare.

Avem nevoie de sprijinul tău în continuare pentru a le oferi tinerilor o familie. Pentru ca parcursul lor spre independență să nu se oprească, tinerii au nevoie în continuare de grija noastră.

Donează online pe https://motivation.ro/donez.
Îți mulțumim că ne susții!

 

 

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button