Produse de îngrijire a sănătății pentru utilizatorii de scaune rulante, oferite cu sprijinul donatorilor prin SMS

Produse de îngrijire a sănătății pentru utilizatorii de scaune rulante, oferite cu sprijinul donatorilor prin SMS

Fundația Motivation România le mulțumește tuturor celor care s-au alăturat inițiativei noastre de a sprijini persoanele utilizatoare de scaune rulante, cu leziuni medulare sau afectări funcționale similare, prin furnizarea de seturi de produse de îngrijire a sănătății. Fondurile necesare pentru achiziționarea acestor produse provin din donațiile prin SMS cu textul ACTIV la 8844. Programul se desfășoară la nivel național, în perioada mai-octombrie 2020, în contextul pandemiei COVID-19.

Alte 30 de colete vor fi expediate în luna august, sub aceeași deviză – #NuLăsămPeNimeniÎnUrmă!

Cine sunt persoanele care au primit seturi de produse de îngrijire a sănătății în luna iunie?

Cele 27 de persoane* care au primit seturi cu produse de îngrijire a sănătății în luna iunie au leziune medulară sau afectări funcționale similare, sunt utilizatoare de scaune rulante și provin din rândul celor incluse într-un program Motivation de sprijin pentru o viață independentă. Acestea fie au ajuns recent în situația de a folosi un scaun rulant, fie nu au avut încă ocazia să afle cum pot trăi independent și primesc îndrumarea de la specialiștii noștri – instructori de recuperare activă și kinetoterapeuți. Beneficiarii sunt selectați cu ajutorul echipelor regionale Motivation pe baza următoarelor criterii

 • Au leziune medulară sau o afectare funcțională similară
 • Sunt incluse în programul Motivation de sprijin pentru persoane cu leziune medulară
 • Întâmpină dificultăți de aprovizionare cu produse de protecție și îngrijire a sănătății, din motive precum:
  • lipsa accesibilității,
  • întreruperea legăturii cu persoanele de sprijin,
  • riscul mai mare de expunere la infecția cu coronavirus, prin utilizarea de echipamente asistive și atingerea lor constantă
  • lipsa resurselor financiare.

Cei 27 de utilizatori de scaune rulante – beneficiarii din luna iunie ai inițiativei, provin din 17 judete ale țării (Alba, Bacău, Bihor, Bisitrița-Năsăud, Brașov,  Buzău, Cluj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sibiu) și au vârsta între 15 și 55 de ani, 4 dintre ei fiind copii, iar 23 – adulți.

Ce conțin seturile de produse de îngrijire a sănătății

Seturile de produse trimise în luna iunie includ produse de îngrijire a sănătății, care să contribuie la reducerea riscului de infectare cu coronavirus. O descriere a produselor și modului recomandat de utilizare a fost inclusă în colet. Fiecare set de produse este constituit din:

 • 4 măști de protecție reutilizabile,
 • 1 cutie de mănuși de unică folosință,
 • 2 pachete de șervețele dezinfectante pentru suprafețe,
 • 2 săpunuri lichide
 • 1 dezinfectant
 • 4 creme de protecție a pielii.

Costul unui astfel de set de produse are valoarea de 177.3 lei.

De unde provin fondurile?

Fondurile alocate provin din donații prin SMS cu textul ACTIV la 8844.
4,609.42 lei au fost încasați din donații prin SMS pentru această inițiativă, în lunile mai-iunie 2020. În total, au fost debitate 438 de SMS-uri în luna mai și  436 de SMS-uri în luna iunie. Costul total al celor 27 de seturi de produse expediate în luna iunie este de 4,787.1 lei. Proiectul se desfășoară în perioada mai-octombrie 2020, în contextul pandemiei.

Cum te poți alătura, ca să #schimbămvieți în bine

 • Trimite un SMS cu textul ACTIV la 8844 și contribui cu 2 euro lunar la protejarea sănătății persoanelor cu dizabilități motorii sprijinite de Motivation.
 • Dă vestea mai departe cu un share la acest articol sau la postările de pe pagina noastră de Facebook, ca să aducem mai mulți prieteni alături de cauza noastră
 • Dacă știi pe cineva care are nevoie de un scaun rulant potrivit, spune-i să sune la Telefonul Utilizatorului de Scaun Rulant – 0800. 030. 762 – număr apelabil gratuit de luni până joi, în intervalul 09.00-16.00, iar vinerea, în intervalul 09.00 -14.00.

*Din motive legate de protecție a datelor cu caracter personal, date precum numele și prenumele persoanelor, diagnostic ș.a. nu pot fi puse le dispoziție.

Call Now Button