Schi în scaun rulant

Schi în scaun rulant

Săptămâna aceasta este una intensă pentru prietenii noștri Adi Cherecheș, instructor de viață independentă la echipa Motivation din Satu Mare, și Ionuț Stancovici, antrenorul său de schi. Cei doi reprezintă Fundația Motivation România la o tabără de inițiere în schi în scaun rulant care are loc în Austria, în perioada 12-18 anuarie, și este organizată de Österreichischer Behindertensportverband.

Sesiunile de antrenament sunt conduse de antrenori cu experiență în lucrul cu persoane cu dizabilități locomtorii și le permit celor doi reprezentanți Motivation să exerseze manevre într-un monoski – un echipament de schi adaptat pentru nevoile persoanelor care folosesc scaune rulante. În plus, e o ocazie să creeze legături cu alți pasionați de schi din toată lumea.

Adi a descoperit că este interesat de schi în scaun rulant în februarie 2018, cu ocazia unor antrenamente organizate de Asociația Club Sportiv Caiac Smile din Satu Mare, reprezentată de Ionuț Stancovici, pe pârtia de la Cavnic. Chiar dacă nu a avut la dispoziție un monoschi atunci, experiența l-a făcut să-și dorească să practice acest sport.

După prima zi de tabără, cei doi au înceredere că vor învăța lucruri noi și așteaptă cu entuziasm să le împrătășească cu prietenii din țară și să le pună în practică pe pârtiile de la noi.

Vezi aici fotografii din tabăra de schi în scaun rulant 

Video – vezi cum coboară Adi pârtia pe monoschi

Call Now Button