Training pentru specialiști privind metoda Gentle Teaching

Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu este prima dintre cele patru organizații care au fost instruite pentru utilizarea și implementarea metodei Gentle Teaching, sub îndrumarea specialiștilor noștri.

Sesiunile de instruire s-au desfășurat în perioada 20-22 mai și au constat în oferirea de informații și exersarea aplicării metodei de către cei 15 participanți, educatori și alți specialiști în lucrul cu persoane cu dizabilități.

Alte trei sesiuni similare de formare vor avea loc în perioada următoare, în cadrul proiectului ”Gentle Teaching în România”, implementat de Fundația Motivation România, în parteneriat cu Fundația Special Olympics, în perioada iulie 2014 – septembrie 2015. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Gentle teaching este o metodă a psihologiei interdependenței, conform căreia fiecare ființă umană are nevoie să trăiască în legătură cu alte persoane într-o relație de egalitate și reciprocitate, ca parte integranta a comunitații. Persoanele care necesita sprijinul unui  asistent/terapeut au nevoie să experimenteze sentimentul de parteneriat cu îngrijitorii lor, dincolo de o relație formală, profesională.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.

Call Now Button