Vieți schimbate în bine: Alexandru Nicholas

Vieți schimbate în bine: Alexandru Nicholas

Alexandru Nicholas este unul dintre cei mai tineri prieteni Motivation. Are 2 ani și jumatate și din luna martie se bucură de mai multă libertate de mișcare cu ajutorul unui scaun rulant potrivit pentru el. Colegii noștri de la echipa București-Ilfov i-au donat scaunul după ce au făcut o evaluare prin care au stabilit dimensiunile și nevoile băiatului. După ce au pregătit un echipament potrivit, s-au asigurat că Alexandru are o poziție corectă și că deprinde primele tehnici de manevrare a scaunului rulant sub îndrumarea lor.

Alexandru s-a arătat încântat de scaunul rulant și ne-a mulțumit printr-un zâmbet larg. Sub îndrumarea mamei lui și cu un scaun rulant potrivit, băiatul are premisele unei vieți active în scaun rulant: poate să iasă din casă, să se joace și să se bucure de vârsta copilăriei.

Alex este plin de energie și scaunul rulant pe care-l are îi permite să se joace mai mult, să exploreze și să încerce noi activități. Iese cu mama lui în parc și la joacă, face puzzle-uri, se încumetă să ajute chiar și la curățene, chiar dacă face asta mai mult în joacă. Se bucură de libertatea de mișcare pe care o are și face manevre în scaunul rulant chiar și în timp ce… învață să numere.

Mama lui Alex ne trimite frecvent imagini cu fiul ei și ne ține la curent cu reușitele lui.

Optimismul lor și bucuria de a trăi îi mențin activi, iar pe noi ne bucură că încă o dată reușim să #schimbămvieți în bine.

Donația scaunului rulant a fost posibilă cu sprijinul Fundației Agape din Suedia, prin programul Fondul Scaunelor Rulante, derulat de Fundația Motivation România. În cadrul acestuia, Fundația donează peste 1000 de scaune rulante anual unor persoane cu dizabilități locomotorii, copii și adulți, pe baza nevoilor identificate de echipele regionale Motivation. Acestea se asigură că fiecare scaun rulant este potrivit nevoilor de mobilitate și mediului de viață ale utilizatorilor, astfel încât aceștia să poată redeveni activi și independenți.

Prin Fondul Scaunelor Rulante, Motivation donează scaune rulante noi sau recondiționate, de calitate. Fiecare 100 de euro din Fondul Scaunelor Rulante acoperă costurile pentru transportul și recondiționarea unui scaun rulant și ne ajută să schimbăm o viață în bine!

Persoanele care doresc să susțină inițiativa Fondul Scaunelor Rulante pot dona 2 euro lunar prin SMS cu textul ACTIV 8844. Alte modalități de susținere din partea persoanelor și a companiilor sunt descrise aici.

Call Now Button