Webinar despre BodiTrak, sistemul inovator pentru prevenirea escarelor

Webinar despre BodiTrak, sistemul inovator pentru prevenirea escarelor

Am marcat Ziua Mondială a Sănătății printr-un webinar dedicat specialiștilor din domeniul fizioterapiei, având drept temă BodiTrak – sistemul inovator pentru prevenirea escarelor și a deformărilor posturale, în cazul persoanelor cu mobilitate redusă. La aveniment ni s-au alăturat 40 de specialiști.
 
Subiectele abordate au vizat:
➡️ importanța utilizării unui scaun rulant potrivit,
➡️ rolul echipamentului de mobilitate, al pernei și al poziției corecte în scaunul rulant în prevenirea escarelor,
➡️ BodiTrak – descriere și demonstrație de utilizare.

 

BodiTrak este un sistem care funcționează pe bază de senzori și un soft, care permit înregistrearea valorilor legate de presiunea exercitată în poziția așezat. Pe baza rezultatelor testării cu BodiTrak, specialiștii pot face recomandări pentru prevenirea escarelor, corectarea posturii și utilizarea unui echipament de mobilitate adecvat.

Webinar-ul s-a adresat practicienilor din domeniul fizioterapiei, studenților la specializarea kinetoterapie. Prezentările au fost susținute de colegii noștri, Gabriela Niță și George Ștefan, pe baza informațiilor avizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și International Society of Wheelchair Professionals (ISWP) privind furnizarea de servicii de scaune rulante.

Cei interesați de cursurile pentru specialiști pe care le vom organiza, pe viitor, sunt invitați să se aboneze la buletinul informativ Motivation, urmând link-ul http://bit.ly/Abonare_La_Moti-Vesti.

Call Now Button