Participăm la activități educative și de relaxare

Participăm la activități educative și de relaxare

Liceul Teoretic Marin Preda din București a găzduit joi, 26 noiembrie, seminarul ”Participă”, organizat de Fundația Motivation România și Special Olympics România. La activități au participat 18 profesori și 46 elevi, dintre care 5 cu dizabilități locomotorii, de la liceul-gazdă, Școala Gimnazială Luceafărul, Școala Gimnazială nr 178 și Școala cu Clasele I-VIII Mircea Sântimbreanu din București.

Scopul activității a fost acela de a aduce laolaltă elevi cu și fără dizabilități și cadre didactice, care să participe împreună la activități educative și de recreere. S-a lucrat în echipe, iar la sfârșit au avut loc prezentări ale rezultatelor obținute.

Inițiativa face parte din programul ”Participă!” și are rolul de a promova incluziunea socio-educațională a copiilor cu dizabilități, precum și înțelegerea și acceptarea dizabilității atât de către profesorii din școlile de masă cât și de către elevii participanți la program.

După seminar, în sala de sport a avut loc un meci demonstrativ de baschet în scaun rulant, jucat de sportivii de la Fundația Motivation România. Din public au făcut parte atât elevii prezenți cât și patru sportivi profesoniști de la Steaua CSM EximBank.

Activitatea a reprezentat o premieră pentru majoritatea spectatorilor și cu toții au fost impresionați să vadă că, în ciuda dizabilității, persoanele utilizatoare de scaun rulant fac sport, se bucură de acest lucru și transmit energie pozitivă celor din jurul lor.

Activitățile organizate sunt parte a proiectului ACCES la Educație, Servicii și Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România și au rolul de a facilita integrarea școlară și socială a copiilor utilizatori de scaun rulant care frecventează învățământul de masă.

Pentru informații privind proiectul mai sus menționat, persoana de contact este Iuliana Eftimie, asistent social (tel. 0728 176 179, i.eftimie@motivation.ro/en). Pentru informații oficiale despre granturile SEE 2009-2014 accesați www.eeagrants.org sau www.fondong.fdsc.ro.

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Programele Fundației Motivation sunt create pentru a crește calitatea vieții beneficiarilor săi și pentru a asigura prezența lor activă în societate cu accent pe integrarea socială, educațională și profesională. Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 11.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro/en.

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competitionale. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.

Call Now Button