Baschet în scaun rulant

Baschet în scaun rulant

Fundația Motivation România și Fundația Special Olympics din România au plăcerea să vă invite la un meci spectaculos de baschet, în timpul căruia sportivii vor alerga pe teren, vor pasa și vor înscrie dintr-un scaun rulant.

Echipa Fundației Motivation România este formată din utilizatori activi de scaune rulante care și-au depășit limitele și care fac sport din plăcere, pentru a se menține în formă și pentru a demonstra abilitățile pe care le au persoanele cu dizabilități.

Alături de sportivii utilizatori de scaune rulante, pe teren vor intra și șase reprezentanți ai Steaua CSM EximBank. Deși sunt jucători profesioniști de baschet și cunosc toate regulile de joc, aceștia vor descoperi un stil de baschet pe care nu l-au practicat niciodată: stând într-un scaun rulant.

Spectatorii principali ai evenimentului vor fi elevii de la școlile din București. Și ei vor avea ocazia, la finalul evenimentului, să-și testeze abilitățile sportive, alături de jucătorii experimentați.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului ACCES la Educație, Servicii și Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.Vă așteptăm alături de noi joi, 26 noiembrie, începând cu ora 15.30, la sala de sport a Liceului Teoretic Marin Preda, situat în strada Rușețu, nr. 17, București.

Pentru confirmări și informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe colega noastră Iuliana Eftimie, la adresa de e-maili.eftimie@motivation.ro/en sau la numărul de telefon 0728.176.179.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE 2009-2014 accesați www.eeagrants.org sau www.fondong.fdsc.ro.

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Programele Fundației Motivation sunt create pentru a crește calitatea vieții beneficiarilor săi și pentru a asigura prezența lor activă în societate cu accent pe integrarea socială, educațională și profesională. Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 11.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro/en.

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competitionale. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.

Call Now Button