Schimbăm vieți prin programul Participă!

Schimbăm vieți prin programul Participă!

17 cadre didactice, de la patru instituții de învățământ de masă din București, au fost alături de noi luna aceasta la seminarul de prezentare a Programului Participă!, care a avut loc în 21 octombrie, la sediul Fundației Motivation din București.

Programul Participă! încurajează acceptarea diferențelor între oameni, maximizarea potențialului individual al fiecăruia dintre noi și integrarea socială a persoanelor cu dizabilități. Prin intermediul acestuia, ne dorim ca un număr cât mai mare de cadre didactice și elevi să devină partenerii noștri și împreună să creăm un mediul educațional cât mai prietenos copiilor cu dizabilități.

Fiecare dintre cele 17 cadre didactice participante la seminar au primit materiale de lucru la clasă: Manualul Participă! pentru profesori și Caiete Participă! pentru elevi. Prin implementarea Programului Participă! la orele de dirigenție, elevii vor primi informații despre principii legate de toleranță, respect, incluziune, nondiscriminare, voluntariat și totodată vor cunoaște poveștile emoționante, de succes ale unor tineri cu dizabilități din România, alții decât colegii lor de școală.

Invitat special la seminar a fost tânărul Vlad Stamate, care în pofida dizabilității motorii este un elev model la Liceul Ion Barbu din București. Vlad le-a povestit cadrelor didactice despre traseul lui educațional, a transmis emoție și a demonstrat că elevii cu dizabilități pot fi frumos integrați în școala de masă.

Seminarul, susținut de Fundația Special Olympics din România, în parteneriat cu Fundația Motivation România, a avut loc în cadrul proiectului ACCES la Educație, Servicii și Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații privind proiectul mai sus menționat, persoana de contact este Iuliana Eftimie, asistent social (tel. 0728 176 179, i.eftimie@motivation.ro/en). Pentru informații oficiale despre granturile SEE 2009-2014 accesați www.eeagrants.org sau www.fondong.fdsc.ro.

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Programele Fundației Motivation sunt create pentru a crește calitatea vieții beneficiarilor săi și pentru a asigura prezența lor activă în societate cu accent pe integrarea socială, educațională și profesională. Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 12.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro/en.

Fundația Special Olympics din România a fost înființată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mișcării sportive internaționale Special Olympics. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale șansa de a-și descoperi și dezvolta potențialul și calitățile sportive prin intermediul programelor de pregătire și al evenimentelor competiționale. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei și ai comunității din care fac parte. Special Olympics constituie o experiență care insuflă energie, sănătate, încredere în sine și bucuria de a trăi.

Call Now Button