32 de adulți și copii, la programele de recuperare activă Motivation din 2021

32 de adulți și copii, la programele de recuperare activă Motivation din 2021

Vara aceasta, 32 de persoane cu leziuni medulare au participat la programele de recuperare activă Motivation, organizate la Văratec, județul Neamț și în Bragadiru, județul Ilfov. Cei 23 de adulți și nouă copii au învățat mai multe despre menținerea sănătății și un stil de viață activ în scaunul rulant. Sub îndrumarea echipei multidisciplinare Motivation, au luat parte atât la sesiuni practice de manevrare a scaunului rulant și sport adaptat, cât și la sesiuni informative și dezbateri pe teme legate de o viață independentă, accesarea drepturilor și incluziune. În total tabăra Motivation de la Văratec a găzduit trei tabere de recuperare activă, iar tabăra de la Ilfov a găzduit trei sesiuni de instruire pentru viață independentă și sport.

Programul de recuperare activă Motivation include sesiuni de instruire pentru viață independentă, kinetoterapie și consiliere. Aceste servicii se adresează persoanelor care au devenit recent utilizatoare de scaune rulante sau care nu au avut ocazia să afle cum pot trăi independent după accidentele pe care le-au avut. Impactul programului este dat mai ales de implicarea instructorilor de viață activă, care sunt ei înșiși utilizatori de scaune rulante, au depășit barierele pe care le-au întâlnit și sunt modele de succes pentru începătorii într-ale utilizării de scaune rulante.

Până la reluarea taberelor și stagiilor de recuperare activă, în 2022, persoanele cu leziuni medulare rămân în legătură cu echipele Motivation prin participarea la sesiuni online pe teme de viață activă în scaunul rulant, organizate pe Zoom și prin instruire în cadrul vizitelor la domiciliu.

Un instrument util pentru menținerea unui stil de viață activ și sănătos este aplicația MotiActiv. #MotiActiv poate fi descarcata gratuit din GooglePlay, pentru dispozitivele cu sistem de operare Android: http://bit.ly/MotiActiv și din AppStore, pentru dispozitivele cu sistem de operare iOS: https://bit.ly/AppStore_MotiActiv

Pentru mai multe informații despre programele de recuperare activă pentru viață independentă, persoanele interesate ne pot scrie pe comunicare@motivation.ro sau pot suna la Telefonul Utilizatorului de Scaun Rulant, 0800.030.762, apelabil gratuit de luni până vineri, în intervalul 09.00 -16.00

 

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button