Educație incluzivă, o nouă opțiune în aplicația Panoul de Bord

Educație incluzivă, o nouă opțiune în aplicația Panoul de Bord

În aplicația mobilă Panoul de Bord, pe perioada derulării proiectului „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant”, a fost dezvoltată o nouă subcategorie dedicată problemelor ce țin de Educația incluzivă.

Aceasta se regăsește în secțiunea Dizabilitate și Incluziune și oferă posibilitatea de a depune sesizări ce țin de lipsa accesibilității în școală sau în liceu pentru elevii cu mobilitate redusă, refuzul la înscrierea într-o formă de învățământ potrivită vârstei, atitudini discriminatorii, probleme de neadaptare a modurilor de predare și evaluare în conformitate cu abilitățile elevilor, precum și situații ce privesc nerespectarea dreptului la profesorul de sprijin sau numărul insuficient de ore alocate pentru elevii cu dizabilități.

Sesizările și petițiile făcute prin aplicația Panoul de Bord sunt direcționate către Inspectoratele Școlare Județene, iar acestea sunt abilitate pentru a lua măsuri în vederea remedierii acestora.

Aplicația mobilă Panoul de Bord este gratuită și poate fi descărcată de orice persoană care deține un telefon cu sistem de operare Android și iOS.

Proiectul „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant” este implementat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Mai multe informații despre proiect pot fi regăsite accesând link-ul https://motivation.ro/abilitatile-si-drepturile-conteaza/ .

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

 ***

Despre Programul Active Citizens Fund România 
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.                 
Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

 Despre Fundația Motivation România
Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare activă și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, consultanță pentru accesibilizarea spațiilor și sport adaptat. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 25.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

 Despre Asociația Segoia
Asociația Segoia este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 2017,  preocupată de dezvoltarea societății civile, promovarea valorilor democratice, guvernării deschise și implicării cetățenești cu ajutorul tehnologiei. Mai multe informații pe: https://segoia.ro.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button