Campania de donații prin SMS pentru proiectul Fondul Scaunelor Rulante aniversează 2 ani

Campania de donații prin SMS pentru proiectul Fondul Scaunelor Rulante aniversează 2 ani

În luna septembrie 2021, campania de donații prin SMS pentru Fondul Scaunelor Rulante a aniversat 2 ani de la lansare. Fondul Scaunelor Rulante este singurul program care oferă gratuit persoanelor cu dizabilități locomotorii din România scaune rulante și alte echipamente de mobilitate adaptate, cu ajutorul persoanelor și companiilor care ne susțin financiar, și al partenerilor care ne furnizează echipamentele.

Fundația Motivation aduce în țară echipamente de mobilitate de calitate, le recondiționează sau le adaptează și le livrează apoi persoanelor care au nevoie de ele. Acest proces înregistrează un cost mediu de 100 de euro/echipament donat. Ulterior, Motivation realizează instruirea utilizatorilor pentru manevrarea scaunului rulant și deprinderea abilităților de viață independentă.

Campania are drept obiectiv strângerea de donații recurente pentru a oferi gratuit, an de an, scaune rulante potrivite copiiilor și adulților cu dizabilități locomotorii din România. Mecanismul campaniei este simplu: orice persoană deținătoare a unui dispozitiv mobil conectat la una dintre cele patru rețele naționale – Orange România, Digi Mobil, Telekom România, Vodafone România, poate susține campania prin trimiterea unui SMS în valoare de 2 euro/lună, cod ACTIV, la numărul scurt 8844.

„Mesajul campaniei este unul cu care poate rezona majoritatea oamenilor: Sunt pantofi care te duc departe! La fel și scaune rulante! Cu siguranță fiecare dintre noi a fost nevoit să poarte, măcar o dată, o pereche de pantofi incomodă, care a creat disconfort, durere. Însă perechea respectivă a fost purtată pentru o scurtă perioadă de timp. Prin mesajul campaniei vrem să subliniem faptul că disconfortul pe care l-am simțit noi în acel moment se poate transforma într-o durere constantă pentru o persoană cu dizabilități, care folosește un scaun rulant nepotrivit zi de zi. Un scaun rulant adaptat este un drept esențial, fără de care copiii și adulții cu dizabilități locomotorii nu pot merge la școală, la muncă sau la alte activități alături de familie și prieteni”, a declarat Cristian Ispas, director general al Fundației Motivation România.

Proiectul Fondul Scaunelor Rulante este derulat de Fundația Motivation România în colaborare cu parteneri internaționali, și constă în importul de scaune rulante second hand de calitate, recondiționarea și livrarea lor către persoanele care au nevoie de ele. Acest proces înregistrează un cost mediu de 100 de euro/scaun rulant.

Furnizarea echipamentului se realizează în urma unei evaluări personalizate a utilizatorului, cu ajutorul echipelor Motivation ce includ kinetoterapeuți și tehnicieni utilizatori de scaun rulante. Munca lor se bazează pe Ghidul Organizației Mondiale a Sănătății privind furnizarea echipamentelor de mobilitate, iar procesul de evaluare este susținut financiar de Motivation.

Încă de la lansare, campania de donații prin SMS pentru Fondul Scaunelor Rulante  s-a bucurat de donații de la peste 1060 de persoane unice. În total, fondurile strânse au acoperit costurile pentru 51 de scaune rulante.

În perioada mai – octombrie 2020,  mesajul campaniei a fost direcționat pentru acoperirea nevoilor urgente legate de pandemie, pentru persoanele cu dizabilități din țară. Prin fondurile strânse în campanie, Motivation a asigurat pachete de bază cu produse de îngrijire pentru 43 de copii și adulți cu leziuni medulare sau afectări funcționale similare. Pachetele au inclus măști de protecție reutilizabile, mănuși de unică folosință, dezinfectant pentru mâini, șervețele dezinfectante pentru suprafețe, săpun lichid și creme de protecție a pielii.

Numărul scurt 8844 a fost obținut pe platforma donatie.ro, proiect al Asociației pentru Relații Comunitare.

Campania de donații prin SMS a fost conturată în cadrul proiectului „8 ore peste program pentru o cauză bună” al Fundației Comunitare București. Reprezentanții Fundației Motivation România au lucrat alături de un grup de voluntari specialiști, care continuă să susțină organizația pe durata campaniei.

Call Now Button