Skip to content
Proiectul internațional ce încurajează incluziunea socială a tinerilor cu dizabilități intelectuale are un website dedicat

Proiectul internațional ce încurajează incluziunea socială a tinerilor cu dizabilități intelectuale are un website dedicat

Lansat în ianuarie 2021, proiectul „Incluziunea prin sport pentru copiii cu dizabilități intelectuale” se bucură de o pagină web dedicată. Prin accesarea link-ului https://inclusivesportsforchildren.eu/ cei interesați pot afla informații despre obiectivele și activitățile din proiect, iar prin intermediul imaginilor pot face cunoștință cu copiii și tinerii cu dizabilități intelectuale din țările partenere.

Pe parcursul derulării proiectului, pe pagina de website vor fi publicate noutăți despre evenimentele sportive de fotbal și bascket ce vor fi organizate pentru tinerii cu și fără dizabilități intelectuale, din fiecare țară parteneră. Aceștia își vor expune părerile despre impactul pe care îl are un astfel de proiect pentru integrarea socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități intelectuale la nivelul unei comunități.

În cadrul proiectului „Incluziunea prin sport pentru copiii cu dizabilități intelectuale”, partenerii și-au propus să implice în activități sportive peste 5200 de copii și tineri cu și fără dizabilități intelectuale din 55 de orașe din Europa Centrală, de Sud și din zona Balcanică. Pentru aceștia vor fi organizate competiții sportive cu scopul de a încuraja incluziunea socială și de a contribui la îmbunătățirea abilităților cognitive, sociale și motorii pentru copiii cu dizabilități intelectuale, având vârste cuprinse între 6-12 ani.

Proiectul „Incluziunea prin sport pentru copiii cu dizabilități intelectuale” beneficiază de o subvenție de 1.195.000 Euro venită din partea Islandei, Liechtenstein și a Norvegiei prin fondurile EEA și Norway Grants Fund for Regional Cooperation.

Acesta este coordonat și gestionat de către Fundația Motivation Romania în parteneriat cu Special Olympics România, SO Islanda, SO Slovacia, SO Lituania, SO Bosnia și Herțegovina, SO Muntenegru, SO Europe Eurasia Foundation și Universitatea de Educație Fizică din Poznan.

 

Despre EEA și Norway Grants

Fondurile EEA și Norway Grants reprezintă contribuția Islandei, Liechtenstein și a Norvegiei pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Principalele obiective sunt: reducerea inegalităților economice și sociale din Europa, precum și întărirea relațiilor bilaterale dintre țările donatoare și 15 țări membre UE din Europa Centrală, Europa de Sud și zona Baltică. Cele trei țări donatoare colaborează îndeaproape cu Uniunea Europeană prin Acordul cu Spațiul Economic European (SEE). Țările donatoare au oferit 3.3 miliarde de Euro prin subvenții consecutive între 1994 și 2014.

Pentru perioada 2014 – 2021, fondurile EEA și Norway Grants au o valoare 2.8 miliarde de Euro.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button