36 persoane cu dizabilități au participat la  Caravana de mobilitate și sănătate organizată anul acesta

36 persoane cu dizabilități au participat la Caravana de mobilitate și sănătate organizată anul acesta

În perioada martie – aprilie 2023, Fundația Motivation România a organizat ultima Caravană de mobilitate și sănătate pentru utilizatorii de scaune rulante, în cadrul proiectului „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant”.

La Caravana de anul acesta au participat 36 de utilizatori de scaune rulante, din cinci județe din țară: Prahova, Cluj, Neamț, Galați și Sibiu. De la începutul proiectului, 247 de utilizatori de scaune rulante și 147 de aparținători au participat la Caravana de mobilitate și sănătate în scaun rulant, care a inclus 35 de evenimente în 15 județe din țară.

În cadrul caravanei, participanții au primit servicii specifice de mobilitate și sănătate în scaun rulant, furnizate de echipele regionale Motivation, cu ajutorul unor echipamente și produse asistive performante, care utilizează tehnologii moderne. Unul dintre acestea este serviciul de testare a presiunii cu sistemul BodiTrak, un serviciu unic în România, ce permite ajustarea corespunzătoare a pernei și a scaunului rulant, astfel încât utilizatorii de scaune rulante să preîntâmpine probleme specifice de sănătate și să-și îmbunătățească mobilitatea.

De asemenea, în cadrul atelierelor privind drepturile persoanelor cu dizabilități, participanților le-au fost prezentate aspecte ce țin de accesibilitate și mobilitate, de drepturi și accesarea acestora, precum și instrumente utile în autoreprezentare. Astfel de instrumente sunt cele două aplicații mobile gratuite, MotiActiv și Panoul de Bord, precum și Ghidul pentru drepturile persoanelor cu dizabilități utilizatoare de scaune rulante.

Caravana de mobilitate și sănătate pentru utilizatorii de scaune rulante a fost organizată în cadrul proiectului „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant”, proiect derulat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Proiectul are drept scop sprijinirea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități prin îmbunătățirea mobilității și sănătății utilizatorilor de scaune rulante.

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite accesând link-ul  https://motivation.ro/abilitatile-si-drepturile-conteaza/

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

***

Despre Programul Active Citizens Fund România 
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.                 
Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Despre Fundația Motivation România
Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare activă și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, consultanță pentru accesibilizarea spațiilor și sport adaptat. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 28.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Despre Asociația Segoia
Asociația Segoia este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 2017,  preocupată de dezvoltarea societății civile, promovarea valorilor democratice, guvernării deschise și implicării cetățenești cu ajutorul tehnologiei. Mai multe informații pe: https://segoia.ro.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button