Baschet în scaun rulant, la Galați – eveniment cu acces gratuit

Baschet în scaun rulant, la Galați – eveniment cu acces gratuit

Cu ocazia Zilei Europene pentru Viață Independentă, #TeamMotivation din Galați organizează o demonstrație publică de baschet în scaun rulant. Evenimentul are loc vineri, 5 mai, începând cu ora 14.00, la sala „Florin Balaiș” din Galați și este organizat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Facultatea de Educație Fizică și Sport din Galați și Universitatea Dunărea de Jos din Galați. În cadrul meciului, sportivii utilizatori de scaune rulante vor face o demonstrație de mobilitate și fairplay, pentru a promova abilitățile persoanelor cu dizabilități și pentru a marca Ziua Europeană pentru Viață Independentă.

Evenimentul își propune, de asemenea, să promoveze beneficiile sportului și să aducă împreună oameni uniți de aceeași pasiune pentru mișcare. Sportul în scaun rulant este parte a procesului de recuperare activă, pentru dobândirea abilităților de viață independentă și, în același timp, un element important în integrarea socială a persoanelor cu dizabilități.

Spectatorii vor avea ocazia să asiste la un altfel de meci de baschet, în care driblingul și aruncarea la panou se execută diferit, dintr-un scaun rulant, dar aduc aceeași satisfacție echipei. Doritorii vor putea încerca ei înșiși jocul de baschet în scaun rulant, ghidați de sportivii Motivation.

Demonstrația de baschet în scaun rulant Abilitățile contează face parte dintr-o inițiativă mai amplă a sportivilor din Galați, care au nevoie de sprijin, ca să organizeze mai multe antrenamente și evenimente publice de baschet adaptat. Din acest motiv, #TeamMotivation va lua startul la Semimaraton Galați 2023, cu obiectivul de a aduce cât mai mulți susținători alături de cauza Motivation, dornici să construiască incluziunea și să promoveze un stil de viață activ.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button