Proiectul „Advocacy pentru accesul  în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant”, la bilanț

Proiectul „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant”, la bilanț

În luna mai, Fundația Motivation România a organizat la Sibiu și la București, alte două întâlniri regionale de prezentare a rezultatelor proiectului „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant”.

La întâlnirea de la Sibiu, care a avut loc pe 11 mai, au participat persoane utilizatoare de scaune rulante, participanți la diferite activități din proiect, precum și reprezentanți ai unor instituții publice și organizații, precum Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu, Direcția de Asistență Socială (DAS) Sibiu și Asociatia Diakoniewerk Sibiu.

În data de 17 mai, la București, a fost organizat un eveniment similar, care a marcat și încheierea proiectului, la care au participat, de asemenea, utilizatori de scaune rulante participanți în proiect, dar și susținători ai incluziunii din #TeamMotivation, precum și reprezentanți ai Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din sectoarele Bucureștiului, ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, ai Direcției de Asistență Socială București, ai Asociației Segoia, partener în proiect și ai finanțatorului proiectului – programul Active Citizens Fund România. În cadrul întalnirii, au fost prezentate instrumentele dezvoltate pe parcursul a peste doi ani de implementare, precum și rezultatele obținute.

Participanții au fost invitați să împărtășească din experiența lor din cadrul proiectului, și să propună acțiuni pentru continuarea activităților pentru implicarea comunității în susținerea și promovarea incluziunii și drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Proiectul „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant” este derulat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Proiectul are drept scop sprijinirea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități prin îmbunătățirea mobilității și sănătății utilizatorilor de scaune rulante.

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite accesând link-ul  https://motivation.ro/abilitatile-si-drepturile-conteaza/

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

***

Despre Programul Active Citizens Fund România 
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.                 
Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Despre Fundația Motivation România
Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare activă și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, consultanță pentru accesibilizarea spațiilor și sport adaptat. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 28.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Despre Asociația Segoia
Asociația Segoia este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 2017,  preocupată de dezvoltarea societății civile, promovarea valorilor democratice, guvernării deschise și implicării cetățenești cu ajutorul tehnologiei. Mai multe informații pe: https://segoia.ro.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button