Tabăra de vară a tinerilor din programul Impact

Tabăra de vară a tinerilor din programul Impact

Pentru Alex, Marian, Kiki, Cătălin, Florin M., Florin B. și Cristina, tabăra organizată la Văratec stârnește entuziasm nemărginit.

Au așteptat cu multă nerăbdare momentul plecării. Alex a fost atât de încântat încât și-a pregătit bagajul cu o săptămână înainte și i-a găsit un loc de onoare în camera sa. În fiecare dimineață îi întâmpina pe colegii noștri cu o întrebare despre când va ajunge în locul drag lui, Văratec.

Odată ajunși la Văratec, fiecare zi le-a oferit tinerilor noi locuri de explorat și noi activități, menite să le îmbunătățească abilitățile dobândite pe parcursul anilor, într-un mod distractiv și relaxant.

Ca în fiecare an, tinerii au vizitat obiectivele lor preferate: Cetatea Neamț, Mănăstirile Văratec și Agapia și Casa Memorială ,,Ion Creangă” din Humulești. Treptat, și-au însușit termenul de explorator în adevăratul sens al cuvântului și au început căutarea marelui secret bine ascuns al zonei Văratec – Bojdeuca lui Mihai Eminescu – pe care, după două zile de căutări, au reușit să o descopere.

Vânătoarea lor de amintiri a continuat, în pădurile din zonă, printre care Pădurea de Argint. Ulterior, au călătorit spre Cheile Bicazului, iar locul lor de odihnă a fost Lacul Roșu.

Ajunși înapoi la tabără cu o energie greu de epuizat, tinerii s-au amuzat cu  jocuri de interacțiune, atenție și coordonare. Prietenii lor din echipa Impact au organizat un maraton de activități. Obiectivul fiecăruia a fost să acumuleze cât mai multe puncte și să câștige premiul cel mare la final.

Cel dintâi joc a constat în amestecarea mai multor perechi de pantofi și încălțarea corectă a scaunelor întoarse. Astfel, tinerii și-au exersat îndemânarea.

Un alt joc a urmărit să le testeze atenția și coordonarea. Fiecare dintre tineri a primit câte un pahar de apă cu scopul de a trece printr-un cerc fără să-i piardă conținutul. Echipa care reușea să păstreze cea mai mare cantitate de apă în pahar câștiga.

Jocul care a stârnit cele mai multe râsete a fost Cuiul în sticlă. Tinerii aveau legat de zona taliei un șnur cu câte un cui, iar acesta trebuia să fie introdus în bidon. Așa și-au exersat precizia și echilibrul.

Jocul cu vasele de apă n-a lăsat pe nimeni cu hainele uscate. Așezați în șir, pe scaune, în două echipe, tinerii aveau misiunea să paseze un vas cu apă de la un coleg la altul, în spate.

Am fost plăcut surprinși să observăm viteza de reacție și spiritul competitiv al tinerilor la jocul cu scaunele muzicale. În joc erau mai multe persoane decât scaune și, cu toate astea, fiecare se lupta să prindă un loc jos, atunci când muzica se oprea.

Căratul apei cu lingura a fost o adevărată provocare. Echipa care aduna cea mai mare cantitate de apă din pahar era câștigătoare. Concentrarea a fost maximă.

A urmat ca fiecare participant să poarte coiful creat de echipă, în timp ce un alt coleg a spart baloane aruncându-le în punctul ascuțit, astfel și-au aflat toleranța la sunete puternice și precizia aruncării.

Și, bineînțeles, nelipsitul joc cornhole, la care Florin e expert. Jocul presupune aruncarea unor saci cu greutăți într-un orificiu rotund decupat într-o tablă de joc din lemn. Pe cât este de relaxant, pe atât de multă strategie necesită.

Tabăra s-a încheiat cu multe amintiri plăcute, dar cu o singură întrebare pe buzele tinerilor: Când ne întoarcem la Văratec?

Îți mulțumim că ne-ai fost alături în organizarea taberelor și a activităților care contribuie la dezvoltarea tinerilor din programul Impact.

Avem nevoie de sprijinul tău în continuare ca să le oferim tinerilor noștri o familie și ocazii să își dezvoltea abilitățile de viață indepenentă.

Donează online aici.

Mulțumim!

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button