7200 de km la picior prin Europa, pentru susținerea cauzelor sociale

7200 de km la picior prin Europa, pentru susținerea cauzelor sociale

Drobeta Turnu Severin, 23 iulie 2018 – Eva Kaznelson și Jan Kozlowski, doi germani aventuroși, și-au propus să străbată 7.200 de km de-a lungul Europei, pe jos, pentru a strânge bani pentru 25 de proiecte sociale din mai multe țări din Europa. În primele trei luni, ei au parcurs deja aproape 1.000 de km prin Bulgaria și Serbia, și au ajuns în România.

Unul dintre proiectele susținute de ei este al Fundației Motivation România. Luni, 23 iulie, de la ora 11, în sala de întâlniri a Cetății Medievale din Drobeta Turnu-Severin, Eva și Jan vor prezenta în fotografii călătoria lor și motivele pentru care susțin proiecte sociale precum cel al Fundației Motivation România.

Eva și Jan au lansat proiectul „Adventureland Europe”, și au pornit la drum în luna Mai 2018, cu scopul de a crește vizibilitatea proiectelor sociale și de a mobiliza oamenii să doneze pentru cauze de sustenabilitate a mediului sau justiție socială, din Bulgaria, România, Serbia, Ungaria, Slovacia, Polonia, Cehia, Germania, Spania și Nepal. Prin acest proiect, inițiatorii și-au propus șă strângă 10 cenți pentru fiecare pas, iar la finalul traseului  suma totală donată să fie de 720.000 €.

„Încă din copilărie am fost interesată de natura umană. Ce anume o conduce? Care sunt lucruile importante? Însă întrebarea recurentă pe care mi-am pus-o a fost: cum putem influența lumea într-un mod pozitiv? Așa că mi-am propus să încep de undeva, să influențez pozitiv prin ceea ce-mi place și mă definește. Cu fiecare pas, încerc să schimb oamenii, să-i determin să fie mai buni și mai implicați”, Eva Kaznelson.

Una dintre cele trei cauze din România este programul IMPACT, care poate fi susținut prin donații pe site-ul Adventureland Europe https://adventureland-europe.com/projects/project-romania-medical-costs-for-the-impact-program/. ”Tinerii din programul Impact au dizabilități medii și severe și au fost preluați de Fundatia Motivation Romania din instituții de stat, începând cu anul 2003. Le oferim tinerilor noștri atât protecția și căldura unei familii, cât și acces la terapii care să îi ajute să se decopere și să își îmbunătățească abilitățile de comunicare și relaționare, și deprinderile de viață semi-independentă. Împreună, lucrăm în atelierul de terapie ocupațională, sala de kinetoterapie și camera de stimulare multisenzorială, învățăm culorile, ne jucăm, facem sport.”, Daniela Ilea, coordonatorul programului IMPACT.

Pentru mai multe detalii despre evenimentul organizat luni, 23 iulie de la ora 11 la Cetatea Medievală Drobeta Turnu-Severin, vă invităm să contactați Fundația Motivation România, la telefon 0733501566 persoana de contact Alina Litră.

 

 

Call Now Button