Tabere de vară cu Impact!

Tabere de vară cu Impact!

24 de tineri cu dizabilități intelectuale din programul Impact au fost în tabără la Văratec, jud. Neamț, vara aceasta. Ei au fost împărțiți în 3 grupuri și s-au bucurat, pe rând, de frumusețea peisajelor, de aerul curat, de jocurile în natură și de vizitele la obiectivele turistice din zonă. Fiecare grup a fost însoțit de colegii noștri care îi îngrijesc pe tineri și de terapeuții care lucrează cu ei în Centrul de Zi Motivation.

Călin (foto stânga) este în grija Fundației Motivation de la vârsta de 5 ani. În august, împlinește 20. E pasionatde sport și e mereu pus pe glume.

Pentru el, tabăra de la Văratec e un prilej să consolideze prietenia cu ceilalți tineri din programul Impact și, în același timp, să-și facă noi prieteni.

E mereu dornic să exploreze și așteaptă nerăbdător ieșirile în natură din tabără. Îi place că la Văratec are o curte întreagă la dispoziție ca să-și exerseze strategiile de joc la fotbal și e mereu mândru să le arate și celorlalți de ce e în stare.

 

În fiecare an, tabăra de la Văratec e așteptată cu entuziasm și cu bucurie de tinerii noștri. Pentru ei, reprezintă o ocazie să descopere lucruri noi și să organizeze activități inedite, iar amintirile de acolo îi însoțesc pe tot parcursul anului. Totodată, tabăra este o ocazie bună de exersare a abilităților de viață semi-independentă, de autoîngrijire și de relaționare cu alții. Pe tot parcursul anului, îndrumați de terapeuți, tinerii din programul Impact iau parte la activități educative care îi pregătesc pentru viața în comunitate.

Cele trei tabere au avut loc în perioadele 2-7 iulie, 9-14 iulie și 16-21 iulie. Costul participării a 12 tineri în tabăra de vară a fost acoperit cu sprijinul alergătorilor  care au luat startul al Maratonul București, în octombrie 2017 și au strâns donații pe platforma galantom.ro.

Mai multe fotografii.

 

 

 

 

Call Now Button