Campania #PeBune?, de 5 ani în orașele din România

Campania #PeBune?, de 5 ani în orașele din România

Odată cu aniversarea a 5 ani de la lansare, mesajul campaniei #PeBune? pentru eliberarea locurilor de parcare dedicate persoanelor cu dizabilități și ocupate abuziv ajunge în peste 1340 de locuri de parcare dedicate, din 138 de orașe din România. 

Campania își propune să reamintească șoferilor fără dizabilități și viitorilor șoferi că „Persoanele cu dizabilități nu își doresc loc de parcare dedicat, însă au nevoie de el”, prin amplasarea mesajului la locurile de parcare dedicate din cadrul magazinelor partenere. Șoferii cu dizabilități sunt și ei vizați, putând să își susțină ei înșiși drepturile prin afișarea mesajului pe propriile mașini, atât în trafic, cât și la propriile locuri de parcare dedicate. În acest fel, Motivation transmite îndemnul de eliberare a locurilor de parcare dedicate persoanelor cu dizabilități din România. 

„Prin mesajul campaniei #PeBune? și prin parteneriatele pe care le dezvoltăm an de an dorim să transmitem tuturor participanților la trafic faptul că acele locuri de parcare dedicate persoanelor cu dizabilități sunt o necesitate pentru șoferii și pasagerii cu dizabilități, fie ei adulți sau copii. Motivation încurajează și promovează un stil de viață activ și independent pentru toți utilizatorii de scaune rulante. Același lucru îl facem și prin campania #PeBune?. Îi încurajăm să iasă din casă, să șofeze sau să meargă singuri la cumpărături și să simtă că fac parte dintr-o societate incluzivă. Efortul trebuie să fie al nostru, al tuturor.”, a declarat Cristian Ispas, director general al Fundației Motivation România. 

Conform datelor oferite de Registrul Auto Român, la solicitarea înaintată de Fundația Motivation România, la nivel național, numărul șoferilor și pasagerilor cu dizabilități care au solicitat adaptări ale autovehiculelor proprietate personală a ajuns la aproximativ 8.100. Datele fac referire la perioada 1 ianuarie 2012 – 31 iulie 2022. 

Campania „#PeBune?” a fost lansată în noiembrie 2017 în magazinele Mega Image din București și județul Ilfov, iar ulterior, s-au alăturat și alți parteneri: Lidl România, IKEA România, Mega Mall, Sun Plaza, Centrul Comercial Drumul Taberelor, Shopping City Buzău, Shopping City Târgu Jiu, Coresi Shopping Resort, Centrul Comercial Felicia, Shopping City Suceava. În prezent, îndemnul campaniei se regăsește în magazinele partenere din 138 de orașe din România. 

Ideea campaniei a fost conturată în cadrul proiectului „8 ore peste program pentru o cauză bună” al Fundației Comunitare București, care a adunat laolaltă pentru o întâlnire de lucru, profesioniști din mai multe arii profesionale și ONG-uri.  

 

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button