Curs CIF pentru specialiștii de la DGASPC Alba

Curs CIF pentru specialiștii de la DGASPC Alba

În perioada 24 octombrie – 2 noiembrie 2017, formatorii de la Motivation au susținut un cursul de specializare cu tema Clasificarea internațională a funcționării, dizabilității și sănătații (CIF), pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protectia Copilului Alba (DGASPC Alba).

Au participat 40 de persoane din cadrul serviciilor de evaluare complexă pentru copii, management de caz copii cu dizabilități, managementul calității serviciilor de tip familial și rezidențial adulți și copii. Participanții și-au îmbogățit cunoștințele cu privire la modelul integrativ biopsihosocial al funcţionării şi dizabilităţii și competențele de operare cu CIF în managementul reabilitării și evaluarea dizabilității.

Motivation promovează implementarea Clasificării Internaționale a Funcționării, Dizabilității și Sănătății (CIF) în serviciile de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități. CIF este un instrument al Organizației Mondiale a Sănătății, ce încurajează specialiștii din România care lucrează în sfera serviciilor sociale să adopte principii centrate pe abilitățile persoanelor cu dizabiltăți, schimbând astfel abordarea curentă, predominant medicală, a dizabilității.

CIF propune aplicarea unui model biopsihosocial, care analizează individul unitar, atât din punct de vedere al condiției sale de sănătate (medical), cât și din perspectiva activităților la care poate să participe (social), cu sau fără ajutorul unor echipamente asisitive, în diferite medii, în acord cu abiltățile pe care le are. Prin aplicarea CIF, specialiștii vor avea un limbaj comun și statistici despre persoanele evaluate – tip de afecțiune, abilități, rezultatele programelor de reabilitare la care participă/ au participat, obiective pe termen lung pentru o intervenție eficientă în procesul de incluziune socială.

”Apreciem în mod deosebit calitatea acestui curs de specializare care este unic pe piața de formare profesională și atât de necesar în contextul în care specialiștii din domeniul dizabilității pun în aplicare noi metodologii de lucru. Apreciem de asemenea  profesionalismul, stilul modern, practic și bazat pe expertiza internațională de specialitate al  formatorilor, precum și toate materialele care au completat suportul de curs.”, a declarat Dl. Sorin Chirilă, Director al DGASPC Alba, beneficiarul cursului.

Pentru  informaţii despre colaborarea cu Motivation pentru cursurile CIF, o puteți contacta pe Gabi Mihaela Comănescu, la e-mail g.comanescu@motivation.ro.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button