Primul traseu aplicativ public dedicat dezvoltării abilităților de viață independentă ale utilizatorilor de scaune rulante a fost amenajat în Brașov

Primul traseu aplicativ public dedicat dezvoltării abilităților de viață independentă ale utilizatorilor de scaune rulante a fost amenajat în Brașov

Peste 90 de voluntari de la BCR Leasing IFN și Ecoxtrem Consulting au lucrat alături de colegii noștri pentru amenajarea primului traseu aplicativ public dedicat dezvoltării abilităților de viață independentă ale utilizatorilor de scaune rulante.

Acesta a fost inaugurat pe 14 octombrie în Brașov și include atât un teren de sport accesibil utilizatorilor de scaune rulante, cât și un ansamblu de rampe și trepte de exercițiu. Toate le sunt utile persoanelor care folosesc scaune rulante, în procesul de învățare a tehnicilor de manevrare a scaunului rulant –  etapă esențială în dobândirea abilităților de viață independentă.

Voluntarii au lucrat o zi întreagă pentru a pregăti terenul, pentru a monta pavele și a face loc panoului de baschet, băncilor frumos vopsite, treptelor și rampelor. Cu această ocazie, toți cei implicați au avut ocazia să afle mai multe despre abilitățile persoanelor cu dizabilități și provocările cărora trebuie să le facă față utilizatorii de scaune rulante.

Ziua s-a încheiat cu o demonstrație de tir cu arcul în scaun rulant, de care s-au bucurat atât voluntarii fără dizabilități, cât și colegii noștri utilizatori de scaune rulante.  Energia și munca în echipă au fost ingredientele esențiale ale zilei.

Primul traseu aplicativ public dedicat dezvoltării abilităților de viață independentă ale utilizatorilor de scaune rulante a fost amenajat prin generozitatea BCR Leasing IFN SA și Ecoxtrem Consulting, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov și al Colegiului Tehnic Transilvania Brașov.

Traseul aplicativ va fi folosit pentru instruirea beneficiarilor utilizatori de scaune rulante ai echipei Motivation din Brașov, în timpul sesiunilor de instruire individuală și de grup pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă a utilizatorilor de scaune rulante.

Traseul aplicativ este nu doar un model de spațiu accesibil și incluziv, ci și o zonă sigură. în care utilizatorii de scaune rulante învață să depășească atât bariere arhitecturale, cât barierele de natură emoțională. Astfel, ei sunt încurajați să învingă izolarea și și să revină în comunitate ca membri activi ai acesteia.

 

 

 

 

Call Now Button