Curs despre prevenirea și tratarea escarelor susținut de Hartmann

Curs despre prevenirea și tratarea escarelor susținut de Hartmann

15 specialiști Motivation în furnizarea de servicii de scaune rulante și instruire pentru viață independentă au participat în luna septembrie la un curs de instruire pe tema prevenirii și tratării escarelor, susținut de consilieri medicali de la HARTMANN România, cu o vastă experiență în îngrijirea rănilor.

Printre temele discutate s-au numărat cauzele escarelor și prevenirea apariției lor, clasificarea stadiilor escarelor și tratarea acestora folosind recomandările Hartmann. Cu ajutorul unui mulaj, participanții au avut ocazia să vadă diferite tipuri de răni și să simuleze îngrijirea acestora, alegând pansamentele, compresele, feșele și plasturii potriviți, sub îndrumarea consilierilor de la Hartmann. Informațiile dobândite le sunt utile colegilor noștri din programul de recuperare activă și instruire pentru viață independentă, în procesul de informare-consiliere a persoanelor cu leziune medulară pentru menținerea sănătății și a unui stil de viață activ.

Escarele reprezintă complicații majore ale sănătății, care se dezvoltă atunci când o presiune continuă este exercitată asupra unei părți a corpului (în special în dreptul unei proeminențe osoase), împiedicând sângele să alimenteze țesutul cu oxigen și nutrienți. Ele pot apărea în cazul persoanelor cu leziuni medulare, cu fracturi sau alte afecțiuni neurologice, având drept cauze principale presiunea, frecarea și forfecarea. Din cauza lipsei sensibilității și afectărilor mobilității, persoanele cu leziune medulară sunt printre cele mai expuse la aceste complicații medicale amenințătoare de viață.

Specialiștii de la Hartmann vin în întâmpinarea nevoii de acces la informații și servicii a persoanelor care au escare, prin serviciile de consiliere telefonică, oferite în urma apelului gratuit la numărul 0800 800 943 (de luni până joi, între orele 9:00 și 16:00), și prin platforma dedicată pacienților – www.IngrijireRani.ro.

Din septembrie 2020, Hartmann se alătură Fundației Motivation România, în cadrul inițiativei Fapte Mici, printr-un proiect dedicat beneficiarilor noștri care se confruntă cu problema escarelor.

Call Now Button