Eveniment de încheiere a proiectului „Mobilitate și viață independentă pentru tinerii cu dizabilități din România”

frds_header

Fundaţia Motivation România organizează joi, 29.09.2016, începând cu ora 10.00, evenimentul de încheiere a proiectului „Mobilitate și viață independentă pentru tinerii cu dizabilități din România”. Acesta va avea loc la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, situată în București, pe strada Constantin Noica nr. 140. Evenimentul prezintă o zi din tabăra sportivă organizată între 26 și 30 septembrie, în București și Bragadiru, pentru 18 tineri utilizatori de scaune rulante cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, din zone rurale, sărace sau izolate.

Tabăra sportivă se încheie pe 29 septembrie, cu o competiție de baschet în scaun rulant și o festivitate de premiere. Tinerii participanți la această tabără au devenit utilizatori de scaune rulante ca urmare a unor accidente. La Fundația Motivation, au urmat programe de instruire pentru viață independentă și continuă procesul de recuperare activă, pentru a deveni membri activi ai comunităților lor. Activitățile taberei organizate între 26-30 septembrie de Motivation la București și Bragadiru (Ilfov) includ antrenamente de inițiere și competiții de atletism, bocce, baschet în scaun rulant și tir cu arcul și au drept scop dezvoltarea și promovarea abilităților persoanelor cu dizabilități. Tabăra se derulează sub îndrumarea instructorilor de viață independentă ai Fundației, ei înșiși utilizatori de scaune rulante activi și modele de succes, precum și a unor antrenori cu experiență în ceea ce privește organizarea activităților sportive adaptate.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe Erika Garnier, la numărul de telefon 0748 229 784 sau la e-mail e.garnier@motivation.ro.

Proiectul „Mobilitate şi Viaţă Independentă pentru tinerii cu dizabilităţi din România” este implementat de Fundaţia Motivation România şi Fundaţia Special Oympics din România, în perioada 20 ianuarie 2015 – 31 octombrie 2016 cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea finanțării este de 1.927.297,4 lei. Scopul proiectului este să contribuie la incluziunea socială şi economică a tinerilor cu dizabilități locomotorii și intelectuale cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, prin crearea unui sistem de servicii integrate. Acestea includ evaluarea nevoilor și intervenție personalizată prin instruire pentru viață independentă, activități sportive, informare și consiliere privind accesarea serviciilor dedicate persoanelor cu dizabilități. Proiectul se adresează în special tinerilor din zone rurale, sărace sau izolate, cu acces redus la servicii de sănătate, educaţie și angajare.

În perioada ianuarie 2015 – septembrie 2016, au primit servicii în cadrul proiectului 472 de tineri cu dizabilităţi locomotorii şi intelectuale din zone rurale, sărace sau izolate. Dintre aceștia, 338 sunt tineri cu dizabilități locomotorii sprijiniți cu echipamente de mobilitate și servicii la acțiunile Caravanei Mobilității. Din totalul beneficiarilor, 273 de persoane sunt tineri cu dizabilități locomotorii, care folosesc echipamente de mobilitate pentru a se deplasa.

Mai multe informaţii despre Programul RO10-CORAI puteţi afla prin accesarea următoarelor site-uri: www.eeagrants.org şi www.granturi-corai.ro.
***

Fundația Motivation Romania este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Programele și serviciile oferite sunt create pentru a îmbunătăți calitatea vieții beneficiarilor noștri și pentru a asigura prezența lor activă în societate, cu accent pe integrarea socială, educațională și profesională. Serviciile pe care le oferim acoperă o gama largă de nevoi, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, mediere pentru integrarea pe piața muncii și consultanță în accesibilizarea locuințelor și a clădirilor de interes public. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru un număr de peste 14.500 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

frds_footer

Call Now Button