Tabără sportivă pentru tineri cu dizabilități intelectuale

Tabără sportivă pentru tineri cu dizabilități intelectuale

frds_header

Fundația Motivation România, în parteneriat cu Fundația Special Olympics din România, organizează la București, în perioada 5-9 septembrie 2016, Tabăra sportivă pentru tineri cu dizabilități intelectuale în cadrul proiectului „Mobilitate și viață independentă pentru tinerii cu dizabilități din România”. 18 tineri cu dizabilități intelectuale din centre de plasament din județele Argeș, Bacău, Neamț, Cluj și Buzău vor veni la București pentru a petrece câteva zile de inițiere în activități sportive. Vor fi organizate antrenamente de bocce, atletism, baschet, fotbal și badminton. Evenimentul va fi organizat cu sprijinul Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București care va găzdui antrenamentele si competiția finală.

sorTabăra are loc în cadrul proiectului „Mobilitate şi Viaţă Independentă pentru tinerii cu dizabilităţi din România”, implementat de Fundaţia Motivation România şi Fundaţia Special Oympics din România, cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea finanţării este de 1.927.297,4 lei.
Scopul proiectului este să contribuie la incluziunea socială şi economică a tinerilor cu dizabilități locomotorii și intelectuale cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, prin crearea unui sistem de servicii integrate. Acestea includ evaluarea nevoilor și intervenție personalizată prin instruire pentru viață independentă, activități sportive, informare și consiliere privind accesarea serviciilor dedicate persoanelor cu dizabilități. Proiectul se adresează în special tinerilor din zone rurale, sărace sau izolate, cu acces redus la servicii de sănătate, educaţie și angajare.
Până acum, 405 tineri cu dizabilități locomotorii și cu dizabilități intelectuale au participat la activitățile din cadrul proiectului ”Mobilitate și Viață Independentă pentru tinerii cu dizabilități din România”, iar dintre ei 183 sunt tineri cu dizabilități intelectuale. Din totalul beneficiarilor proiectului, 339 au participat la acțiunile Caravanei Mobilității și traiului independent, un atelier mobil însoțit de specialiști care au oferit, în timpul celor 14 deplasări în localități rurale și izolate din țară, servicii de evaluare și prescriere de scaune rulante, evaluări și recomandări medicale și de kinetoterapie, consiliere, informare și instruire pentru deprinderea de abilități de viață independentă.
***
Fundația Motivation Romania este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Programele și serviciile oferite sunt create pentru a îmbunătăți calitatea vieții beneficiarilor noștri și pentru a asigura prezența lor activă în societate, cu accent pe integrarea socială, educațională și profesională. Serviciile pe care le oferim acoperă o gama largă de nevoi, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, mediere pentru integrarea pe piața muncii și consultanță în accesibilizarea locuințelor și a clădirilor de interes public. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru un număr de peste 14.500 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.
Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competitionale. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.
frds_footer

Call Now Button